Temizlik hastaları, dağınık olanlara göre daha mutlu!

0
292 Okunma
Temizlik hastaları

Temizlik hastaları bir kez daha dağınık ya da temiz olmayanlara karşı kazandı. Yeni yapılan bir araştırmaya göre, titiz insanlar dağınık olanlara göre çok daha mutlu olduklarını söylüyor. Bunun aslında birçok sebebi bulunuyor ancak genel anlamda bakıldığında olayların temizlerin lehine olduğu görülüyor.

iRobot birbirleriyle iletişim kuran iki ayrı temizlik robotu üretti

Temizlik hastaları dağınıklara göre daha iyi durumda

Obsesif seviyesinde olan temizlik hastaları için ya da düzen takıntısı olan insanlar için birçok araştırma bulunuyor. Söz konusu durumun elbette psikolojide bir karşılığı var ancak yeni yapılan temizlik anketi, leke çıkarma şirketi Carbona’dan geliyor. 2 bin kişiden oluşan kişileri, üç gruba ayıran şirket temizlik hastaları, orta halli temiz ve dağınık olarak sınıflandırıyor. Bu sınıflandırmanın ardından sorular soruları cevaplayan grupların içinde en halinden memnun ve mutlu grup temizliğe takıntılı olanlar çıkıyor.

Cinsel hayat, mutluluk ve birçok değişkenin sorulduğu bu ankette, temizliğe takıntılı olanların hayatlarının kontrollerini ellerine aldıkları için daha mutlu olduklarını, temiz ya da derli toplu olmanın onları mutlu ettiği ortaya çıkıyor. Aslında bu durum tahmin edilebilir, zira bir insanın evini temiz tutması elbette huzurlu ya da iyi hissetmesini sağlar. Ancak temizlik ve mutluluğun birbiriyle ilişkili görünmesinin başka nedenleri de bulunuyor.

Bunlar arasında bir kişinin dağınıklığı ilk etapta stresli koşullardan kaynaklanabilir ve daha fazla boş zaman bulabilen kişilerin temizlik için daha fazla zamanı vardır. Ayrıca, bir anket için kendinizi “dağınık” olarak bildirmeniz, bir anketin geri kalanını doldururken hayatınızı biraz daha kötü bir şekilde görmenizi sağlayabilir. Biraz kısıtlı bir anket olmuş olsa da sonuçta, temizlik hastaları daha mutlu diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz