Temizlikte bulaşık makinesi tableti kullanabileceğiniz 6 etkili alan

0
531 Okunma
Bulaşık makinesi tableti

Sadece bulaşık makinelerinde kullanıldığı düşünülen tablet temizleyiciler aslında birçok kir üzerinde etkili. Bu malzemeyi yağ ve küf lekeleri, istenmeyen kokular ve kirlerde kullanabilirsiniz. İşte bulaşık makinesi tableti kullanabileceğiniz alanlar.

Bulaşık makinesi tableti ile temizleyebileceğiniz 6 alan

Bulaşık makinesi tableti

Temizlik malzemesi seçerken neye dikkat ediyorsunuz? Birçok kişi alana özel temizleyiciler ile temizlik işlemini yapıyor. Özel banyo spreyleri, klozet temizleyiciler ve yağ sökücüler. Şimdi size tek bir ürün ile temizleyebileceğiniz farklı alanları paylaşacağız.

Çöp kovaları

Evinizdeki çöp kovaları günün tüm pisliğini içinde taşır. Bu zamanla kullanılan malzemede kötü kokuya neden olur. Kaynar su ile doldurduğunuz kovanın içerisinde tabletlerden atarak kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

Klozet temizliği

Evin en çok kirlenen kısımlarından biride hiç şüphesiz tuvaletler. Özellikle klozetlerin içindeki su birikintisi zamanla lekelere sebep olabiliyor. Klozetin içerisinde bir bulaşık makinesi tableti atarak çözülmesini bekleyin. Sonra fırçalayın ve sifonu çekin.

Fırın temizliği

Mutfakların geçemeyen lekeleri ile meşhur fırınların temizliği de tabletler ile mümkün. Bir miktar suyun içine tabletlerden atarak çözünmesini bekleyin. Daha sonra eldiven giyerek fırını ve kapağın bu su ile temizleyebilirsiniz.

Kahve ve çay lekeleri

Geçmek bilmeyen kahve ve çay lekelerini bir miktar suyun içinde erittiğiniz bulaşık makinesi tableti ile geçirebilirsiniz.

Lavabolar

Yemek atıkları, yağlı atıklar ve kokuların yoğun olarak bulunduğu başlıca yer mutfak lavaboları. Sık sık temizlenmediğinde kalıcı leke ve çeşitli kokulara sebep olan bu alanı temizlemek için de tabletlerden faydalanabilirsiniz.

Plastik malzemeler

Özellikle uzun süre kullanılmayan atık haldeki plastik ürünlerinizi bulaşık makinesi tableti ile temizlemek ve parlatmak mümkün. Bir miktar suda eritilen tableti ovma teli ile plastik malzemeler üzerine uygulayabilirsiniz.

Teblet ile temizleyebileceğiniz 6 farklı alanı sizlet için derledik. Birçok alanın temizliğinde etkili olan tabletleri kullanırken eldiven kullanmayı ihmal etmeyin. Siz bu tabletler ile en çok hangi alanlarda temizlik yapmayı tercih ediyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz