Candy Crush tacını bir Türk oyununa bıraktı!

0
120 Okunma

Candy Crush uzun zamandır yediden yetmişe herkesin gözde oyunlarından biri. Ancak artık uzun yıllar boyunca sahip olduğu tahtı Türk yazılımcıların geliştirdiği Royal Match oyununa kaybetti. İşte detaylar…

Tahtın yeni sahibi Royal Match!

İstanbul’da bulunan ve Dream Games tarafından geliştirilen bir bulmaca oyunu olan Royal Match, Candy Crush oyununu geride bıraktı. Apple ve Android uygulama mağazalarındaki tüketici harcamalarıyla görevli Data.ai açıklamasına göre geçtiğimiz temmuz ayında Royal Match büyük bir çıkış yakaladı. Açıklamaya göre temmuz ayında dünya çapında aylık gelir bakımından en büyük mobil oyun unvanını aldı.

Royal Mach Cnady Crush

Oyun o günden bugüne kadar da halen daha en üst sıralarda yer almaya devam ediyor. 2021 yılında piyasaya sürülen Royal Match aynı zamanda geçtiğimiz yılın başlarında da 2.75 milyar dolara sahip Dream Games’in ilk oyunu olarak biliniyor.

Microsoft bünyesindeki Candy Crush ise Data.ai’ye göre piyasaya ilk çıktığı andan bu güne en yüksek gelir getiren 10 mobil oyun arasında olmasına yalnızca 6 ay kaldı. Aynı zamanda Candy Crush’ın bu yıl kümülatif geliri 20 milyar dolar civarında.

Dream Games’in hem kurucu ortağı hem de CEO’su olan Soner Aydemir Royal Match’deki tüketici harcamalarının iki kattan fazla artış gösterdiğini belirtti. Aynı zamanda yıllık brüt gelirinin ise uygulama mağazası ücretleri hariç tutularak 2 milyar dolara ulaştığını da söyledi.

Bu iki oyuna baktığımızda Candy Crush oyununun 160 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını ve Türk yapımı oyunun da 55 milyon aktif kullanıcıya eriştiğini görebiliriz. Ancak Candy Crush Saga 2023 Temmuz ayından beri Royal Match oyununun altında kalıyor ve daha az gelir elde ediyor.

Soner Aydemir geçtiğimiz günlerde “Tüm ekip düzenli olarak film seyrediyor, ardından saatlerce neyi iyi neyi kötü yaptıklarını tartışıyoruz. Ayrıca piyasada tutunamayan oyunları oynayıp, neden iyi olmadıklarını anlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Aydemir’in açıklamalarında Royal Match oyununda 5.000 seviyenin üstüne çıkan Catmull adlı kullanıcının İfade ettiği “Royal Match oynamaya ilk başladığımda, oyunun görsel kalitesine gösterilen alışılmadık ilgi beni çok etkiledi” cümleleri de yer alıyor.

Tatilde çocukların oynayabileceği 5 mobil oyun önerisi

 

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın…

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz