Tesla, Corona virüs için kolları sıvıyor

0
205 Okunma
Corona virüs

Çin’in Wuhan kentinden yayılmaya başladığı düşünülen corona virüs salgını için birçok şirket kampanya başlatmış durumda. Amerikalı Tesla da koronavirüs salgını için yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Söz konusu salgın için karantina bölgeleri oluşturan ülkeler, birçok önlem de almış durumda. Ancak Çin’i ziyaret etmediği halde Almanya ve Japonya gibi ülkelerde de  salgının görülmesi tedirginliğin artmasına neden oluyor.

Facebook, LG ve Razer corona virüsü yüzünden çalışanlara yasak getirdi

Söz konusu salgın için Tesla da kollarını sıvayarak, hastalık riski olmayan kişilerin yaşadıkları bölgede daha rahat hareket etmesi amacıyla elektrikli araçlarını kolaylıkla şarj etmeleri için ücretsiz şarj imkanı sunuyor. Bu araçların süper hızlı şarjlar ile kolayca şarj olmasını sağlayan adım ile birlikte Çin’de yaşayan elektrikli otomobil sahipleri bir nebze de olsa avantaj kazanıyor.

Corona virüs nedir ve ilk kez nerede ortaya çıktı?

İlk kez Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde görülen ve ‘2019-nCoV’ olarak adlandırılan virüs, koronavirüs ya da corona virüsü olarak da biliniyor. Virüs nedeniyle ölen kişilerin sayısı 28 Ocak itibariyle 106’ya çıkmış durumda. Bir o kadar kişinin de durumunun ciddi olduğu söyleniyor. Çin’in dışında virüsün Japonya, Tayland, Güney Kore, ABD, Singapur, Vietnam ve Tayvan‘a da yayıldığı biliniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz