TikTok efsane bir efekt ile gündemde!

0
186 Okunma
Tiktok

Popüler sosyal medya platformu TikTok gelişmeye hız kesmeden devam ediyor. Her kesimden kullanıcıya hitap eden platform özellikle gençlerin gözdesi konumda. Sevilen sosyal medya uygulamasında şimdi efsane bir efekt eklendi. Büyük ilgi uyandıran efekt hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

TikTok metni görsele çeviren efektini sundu

Tiktok metinden görsele efekti

Son dönemlerin trend özelliği haline gelen metinden resmi dönüşme, sosyal medya platformlarının dikkatinden kaçmadı. Yapay zeka teknolojisi ile sağlanan bu özellik yakında hayatımızın her alanında yer alacak. Google Imagen, OpenAI DALL-E 2 ve Midjourney gibi seçenekler de karşımıza çıkan bu teknoloji, TikTok’un yeni gözdesi olacak. Biliyorsunuz ki TikTok en çok sunduğu efektler ile ön plana çıkıyor. Platform geliştiricileri yine gündemden geri kalmadı ve çok konuşulan yapay zeka teknolojinden esinlenerek bir efekt geliştirdi. Kullanıma sunulan bu yeni efekt sayesinde metinlerinizi yapay zeka ile görsele çevirebileceksiniz.

Snapchat Plus kullanıcı sayısısı ile kendine ispatladı!

Uygulamanın ana ekranına eklenen “Al greenscreen” efekti, sizin için çeşitli görseller üretecek. Efekti kullanmaksa oldukça basit. Al greenscreen seçeneğine tıkladıktan sonra araca bir metin yazıyorsunuz ve yapay zeka metni bir görsele dönüştürüyor. Bu sayede kendinize yapay zeka aracılığı ile oluşturulmuş bir arka plan hazırlayabiliyorsunuz. Duyurulmasının ardından büyük ilgi toplayan efekt kullanıcılar tarafından denenmeye başladı. Diğer hizmetlerdeki kadar gerçekçi ve isabetli görseller çıkmasa da insanlar için yeni bir macera olarak görülüyor. TikTok bu efekt ile sadece kendi kulvarındaki sosyal medyalara değil, Google Dall-E 2 gibi platformlara da rakip olabildiğini ortaya koyuyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz