TikTok, Facebook ve Instagram’ı solladı!

0
224 Okunma
tiktok-facebook-ve-instagrami-solladi-1

Son dönem sosyal medya da sürekli karşımıza çıkan TikTok popülerliğini arttırmaya ve dünya genelinde hızlı bir şekilde yayılmaya devam ediyor. Çin merkezli video paylaşım uygulaması TikTok geçtiğimiz yıl dünya çapında 700 milyondan fazla indirilme sayısına ulaştı. Bu yükselişin arkasındaki sebeplere bakacak olursak TikTok’un bünyesine kattığı Music.ly uygulamasının etkisi göz ardı edilemeyecek kadar büyük. ABD pazarına ikili bir şekilde giren TikTok ve Music.ly uygulamaları güçlerini birleştirerek App Store’da ve Google Play’de indirmede sayılar baz alınarak TikTok, Facebook ve Instagram’ı geçmeyi başardı.

tiktok-facebook-ve-instagrami-solladi-2

Xiaomi IDMIX Powerbank Tanıtıldı!

TikTok, Facebook ve Instagram’ı geçerek birinci sıraya yerleşti

TikTok, geçtiğimiz yıl dünya çapında 700 milyondan fazla indirilme sayısına ulaştı. 2019 yılında en çok indirilen uygulama olan TikTok 850 milyon indirilme sayısı ile WhatsApp olurken TikTok, 700 milyon civarına ulaşan Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarını geride bırakmayı başardı.
TikTok’un bu başarısında en çok payı olan ülke kuşkusuz Hindistan. Çünkü uygulamayı ilk kez indirenlerin yüzde 45’i Hindistan’da yaşayanlardan oluşmakta.

tiktok-facebook-ve-instagrami-solladi-3

Geçtiğimiz yılın indirilme sayılarına göre en çok indirilen ilk 5 uygulama sırasıyla WhatsApp, TikTok, Facebook Messenger, Facebook ve Instagram oldu. Buna göre ilk 5 uygulama içerisinde Facebook’a ait olmayan tek uygulama TikTok olarak karşımıza çıkıyor.

tiktok-facebook-ve-instagrami-solladi-4

Bildiğiniz gibi TikTok’un kullanıcıları genellikle gençlerden oluşuyor. En uzunu 15 saniye olan videolar genelde belli bir müzik eşliğinde çekilip paylaşılıyor. Şimdiye kadar 1,5 milyar kez indirilmiş olan uygulama geçtiğimiz yılın indirilme sayılarına göre en çok indirilen ilk 5 uygulama sırasıyla WhatsApp, TikTok, Facebook Messenger, Facebook ve Instagram oldu. Buna göre ilk 5 uygulama içerisinde Facebook’a ait olmayan tek uygulama TikTok olarak karşımıza çıkıyor.

Oppo F15 tanıtıldı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz