Microsoft’tan yeni Edge tarayıcısı!

0
239 Okunma
microsofttan-yeni-edge-tarayicisi

Microsoft’tan yeni Edge tarayıcısı geldi, Chromium tabanlı tarayıcı bugün hem Windows hem de macOS’ta resmen kullanıma açılıyor. Yazılım üreticisinin Chromium’a geçme planlarını açıklamasından bir yıl sonra, tarayıcının kararlı bir sürümü artık herkes tarafından indirilebilirMicrosoft başlangıçta Edge için, Windows ve macOS’un kurumsal kullanıcılarını hedefliyor, ancak tüketiciler de manuel olarak indirip yükleyebilecekler.

The Verge’den edindiğimiz bilgilere göre: Önümüzdeki aylarda Microsoft, mevcut yerleşik tarayıcının yerini alacak olan bu yeni Edge sürümü ile Windows 10 kullanıcılarını otomatik olarak güncellemeyi planlıyor. Teknoloji devi şirket, yavaş ve dikkatli bir yaklaşım izliyor. Yeni Edge’i yaz aylarında herkese sunmadan önce Windows Update aracılığıyla Windows 10 kullanıcı gruplarına kademeli olarak getiriyor.

microsofttan-yeni-edge-tarayicisi-1

Chrome kullanmaya alışkın olanlar için bilinen bazı özellikler bulunmuyor. Başlangıçta hem geçmiş senkronizasyonu hem de uzantı senkronizasyonu eksik, ancak sık kullanılanlar, ayarlar, adresler/iletişim bilgileri ve şifreler gibi şeyler senkronize edilecek. Web’de izlenmemek için varsayılan ayarıyla da içeriğin ve reklamların daha az kişiselleştirilmiş olmasını ve zararlı izleyicilerin engellenmesini sağlıyor. 

Microsoft Edge nasıl indirilir?

Yeni tarayıcıyı indirmek isteyen kullanıcılar siteye girdiği zaman ise şirket tarafından “Yeni Microsoft Edge hazır. Yenilikleri ilk görenlerden biri olmak ister misiniz? Insider kanallarımızı en son özelliklerle güncelleştirmeye devam edeceğiz, hemen indirin ve Microsoft Edge Insider topluluğuna katılın.” yazısıyla karşılaşıyor. Aynı zamanda tarayıcı için üç indrime kanalı olduğu da belirtiliyor. Bunlar: Beta, Dev ve Canary.

Bilgilendirmelere göre; Bu kanallar tüm desteklenen Windows, Windows Server ve macOS sürümlerinde kullanılabilir. Beta kanalı 6 haftada bir güncelleştirilen en kararlı önizleme deneyimidir. Dev kanalı her hafta güncelleştirilir ve Beta’dan daha az kararlı ancak Canary’den daha kararlıdır. Dev kanalı, göreli olarak kararlı bir derlemede en son güncelleştirmeleri almak isteyenler için iyi bir seçimdir. Dün ne üzerinde çalıştığımızı görmek ve günlük olarak güncelleştirmeler almak isterseniz önizleme kanalınız Canary olabilir. Önizleme kanalını yüklediğinizde Microsoft Edge’in yayımlanmış sürümü kaldırılmaz ve aynı anda birden fazla yükleme yapabilirsiniz.

İndirmek için ise www.microsoftedgeinsider.com adresinde Windows 10 kullananlar için “Beta sürümünü indir” butonu direkt ilk sayfada görünüyor.

Netflix Türkiye yeni dizisini duyurdu: 50m2

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz