TikTok gerilimini çözen Google hamlesi

0
460 Okunma
TikTok Google Play Store puani

Bildiğiniz gibi geçen TikTok‘un hafta YouTube vs TikTok: The End adlı video yüzünden kötü zamanlar geçirdiğini yazmıştık. Kısa bir süre önce TikTok, Hindistan merkezli kullanıcıları tarafından topa tutulmuştu. Bunun bedelini Google Play Store üzerinden milyonlarca kötü yorum ve 1.2 puana gerilemesiyle ödeyen TikTok, şimdi Google’ın yaptığı hamle ile tekrar hayata dönüyor. Google 8 milyon kötü yorumu kaldırdı, TikTok Google Play Store puanı yükselmeye başladı.

TikTok Google Play Store puani-01

TikTok Google Play Store puanı tekrar yükseliyor

TikTok gerilimini çözen Google hamlesiyle birlikte, uygulamanın 1.2 olan puanı yükselmeye başladı. Bildiğiniz gibi birçok Hintli kullanıcı uygulamaya hem 1 puan vererek hem de olumsuz ve kötü yorumlar yaparak uygulamanının puanını oldukça düşürmüştü.

Şimdi ise Google yaşanan manipülasyonun önüne geçmek adına 8 milyon olumsuz yorumu kaldırdığını açıkladı. Google Play Store’dan 8 milyondan fazla olumsuz yorumu kaldırdıktan sonra TikTok’un puanı bir anda 4.4’e yükseldi.

Bunun ardından bir de asıl TikTok’a saldırının nedeni olan kadına şiddeti olumlayan video hakkında da açıklama geldi. TikTok sözcüsü TechCrunch’a yaptığı açıklamada: “İnsanları TikTok’ta güvende tutmak en önemli önceliktir ve Hizmet Şartlarımızda ve Topluluk Kurallarımızda platformumuzda kabul edilemez olanı açıkça ortaya koyan açıklığa kavuşturuyoruz. Politika uyarınca, başkalarının güvenliğini riske atan, fiziksel zararı teşvik eden veya kadına yönelik şiddeti yücelten içeriğe izin vermiyoruz. Söz konusu davranış kurallarımızı ihlal ediyor ve içeriği kaldırdık, hesabı askıya aldık ve uygun şekilde kolluk kuvvetleriyle çalışıyoruz. ” dedi.

TikTok’un Play Store puanlaması bir anda düştü!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz