TikTok, reklamlarda düzenlemeye gidiyor

0
112 Okunma
tiktok

Özellikle genç kesim arasında popüler olan sosyal medya platformu TikTok, reklam anlayışında bir yeniliğe gidiyor. Pandeminin de etkisi ile artan kripto para yatırımcılığına bir darbede platformdan geldi. TikTok artık kripto para kavramları içeren reklamlara izin vermeyecek. İşte yeni Markalı İçerik Politikasının detayları.

TikTok reklamlarında artık yatırım tavsiyeleri yer almayacak

bitcoin

Pandeminin de etkisi ile evden yatırım yapmak ve kazanç elde etmeye olan ilgi bir hayli arttı. Bu yatırımların başında gelen kripto para konusu birçok devletin gündem konusu. Birçok kişinin kazanç elde ettiği ve yeni yatırımcıların ciddi kayıplar yaşadığı kripto para piyasası bir darbe de TikTok platformundan aldı. Sosyal medya platformu Markalı İçerik Politikasında yaptığı değişiklikler ile artık yatırım tavsiyelerinin reklam olarak verilememesi kararını aldı. Üstelik bu durum sadece firmalar için değil özel içerik üreticiler için de geçerli. Kullanıcılar artık tanıtım amaçlı dahi kripto para konularına yer veremeyecek. Üstelik bu yeni şart sadece kripto paraları içermiyor. Yeni politikaya göre döviz ticareti, yatırım hizmetleri, ticaret platformları gibi finansal hizmetlerin tamamı yasaklanmış durumda. TikTok konu ile alakalı şu açıklamalarda bulundu;

“Paranın mali varlıklarının, kredilerin ve kredi kartlarının ödünç verilmesi ve yönetimi, şimdi al sonra öde (BNPL) hizmetleri, ticaret platformları, kripto para birimi, döviz, banka ve ön ödeme kartları, döviz ticareti, piramit şeması (finansal olmayan hizmetler dahil), yatırım hizmetleri, kredi onarım hizmetleri, kefalet senedi, borç yardımı programları, küçük yatırımla çabuk zengin olma planları, borç konsolidasyonu hizmetleri ve kuruş açık artırması dahil ancak bunlarla sınırlı kalmamak üzere her türlü finansal hizmet veya ürünler yasaktır.”

The Witcher ikinci sezon tarihi belli oldu

Yeni yasak kapsamında gelen bir yaptırım sistemi de bulunuyor. İhlali gerçekleştiren kullanıcıya öncelikle bir uyarı gönderilecek. Fakat hata tekrarlanırsa 3 aşamalı yeni bir yol izlenecek. Adımla şu şekilde;

  • İlk olarak ihlali gerçekleştiren profilin video yükleme, yorum yapma veya profil düzenlemeleri ile ilgili yetkileri 24 ya da 48 saat süre ile askıda kalacak.
  • İhlalin devam etmesi halinde 72 saatten bir haftaya kadar yetkilerin tamamı kısıtlanacak. Yalnızca salt görünüm açık olacak.
  • Birkaç ihlalin sonunda ise hesabın yasaklanacağı kullanıcıya iletilecek. Durumun devam etmesi halinde hesap kalıcı olarak sonlandırılacak.

TikTok yayınlanan videolardaki ihlaller için yukarıdaki gibi yol izlemenin yanı sıra; yükleme esnasında ihlali tespit edecek bir sistem üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz