TikTok ‘Sizin İçin’ akışı nasıl sıfırlanır?

0
560 Okunma

TikTok üzerinden Sizin İçin videoları izlemek, boş zamanınızı değerlendirmenin eğlenceli bir yoludur. Sizi meşgul edecek sonsuz bir esprili ve eğitici içerik akışı bulacaksınız.

TikTok algoritması, görmek isteyeceğiniz içeriği önerme konusunda iyi bir iş çıkarıyor. Ne yazık ki, algoritma mükemmel değil. Bazen ilgi alanlarınıza ilişkin öngörüsü hedeften çok uzak olabilir. Sonuç olarak, ilgilenmediğiniz veya rahatsız edici olduğunu düşündüğünüz içeriklerle karşılaşabilirsiniz.

Kendinizi bu durumda bulursanız, bunun yerine neyi sevdiğinizi göstermek için TikTok Sizin İçin Sayfanızı nasıl sıfırlayacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Sizin İçin TikTok Sayfası (FYP) Nasıl Çalışır?

Sizin İçin Sayfanızın işinize nasıl yarayacağını anlamak için TikTok Sizin İçin Sayfanın nasıl çalıştığını anlamak önemlidir. FYP’nizdeki içerik, TikTok’un seveceğinizi tahmin ettiği videolar ile sizi tanıştırmak istediği yeni içerik nişlerinin karmaşık bir karışımıdır.

Örneğin, yemek TikTok ile sık sık etkileşime giriyorsanız, FYP algoritması size otomatik olarak daha fazla yemek videosu sunacaktır. Etkileşimde bulunduğunuz içeriğin yanı sıra, TikTok’un FYP’si size takip ettiğiniz kişilerin yanı sıra mevcut konumunuz ve dilinize göre içerik de gösterir. Bu öneri grubu, alışkanlıklarınıza ve kişisel verilerinize dayanmaktadır.

Bununla birlikte TikTok, etkinliğinizin bir sonucu olması gerekmeyen tamamen yeni içerik nişleri de sunar. Bu rastgele içerik grubu, sizi aynı tür içeriğe yapıştırmaktan kaçınmak için işleri renklendirmeyi amaçlamaktadır.

TikTok ‘Sizin İçin’ Sayfanızı Nasıl Sıfırlarsınız?

FYP deneyiminizi sıfırlamanın ilk adımı, TikTok önbelleğinizi temizlemektir. Beğenmediğiniz içeriği görme sorununu tam olarak çözmez, ancak üzerinde çalışabileceğiniz temiz bir sayfa açar.

tiktok-tan-2021-en-ler-listesi-tiktok-ta-bu-yil-1

TikTok önbelleğinizi temizlemek için:

  1. TikTok uygulamanızı açın ve uygulama ekranınızın sağ alt köşesindeki Profil’e dokunun.
  2. Profil sayfanızın sağ üst köşesindeki menü simgesine dokunun.
  3. Ayarlar ve gizlilik’e dokunun .
  4. Aşağı kaydırın ve Yer açın üzerine dokunun .
  5. Önbellek etiketli alanın yanındaki Temizle düğmesine dokunun , önbelleğiniz sıfırlanacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz