TikTok tekrardan veri ihlali iddiaları ile karşı karşıya!

0
177 Okunma

Federal Ticaret Komisyonu Başkanı Lina Khan, şirketin ABD verilerini Çin merkezli işçilerle paylaştığına dair yayınlanan yeni raporların ardından Senato İstihbarat liderlerinden TikTok’a yeni bi soruşturma açıldı. İşte detayları…

Instagram, TikTok’a tıpa tıp benzemek istiyor olabilir! İşte yaklaşan tehlike

Salı günü Khan’a yazılan resmi mektupta , Senato İstihbarat Komitesi liderleri Sens. Mark Warner ve Marco Rubio FTC’yi TikTok’un veri güvenliği uygulamaları hakkında soruşturma açmaya çağırdı. Çağrı, Çin merkezli ByteDance mühendislerinin Ocak 2022’ye kadar TikTok’un ABD verilerine nasıl erişebildiğini ayrıntılı olarak anlatan bir Haziran BuzzFeed News tarafından yayınlanan raporunun ardından geldi.

ABD senatörleri, “TikTok’un veri güvenliği, veri işleme ve kurumsal yönetim uygulamalarıyla ilgili tekrarlanan yanlış beyanları ışığında, sizi bu konuda derhal harekete geçmeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Geçen ay BuzzFeed raporunun yayınlanmasından sonra , Federal İletişim Komisyonu’nda Cumhuriyetçi Brendan Carr, Apple ve Google’dan TikTok’u uygulama mağazalarından kaldırmasını istedi. Daha sonra, iki partili bir senatör grubu, popüler Çin uygulaması CEO’su Shou Zi Chew’e, uygulamanın veri güvenliği uygulamalarıyla ilgili cevaplar talep ederek yazdı.

Cuma günü Chew, ABD’li milletvekillerine yanıt vererek Çin merkezli çalışanların ABD kullanıcı verilerine erişebileceğini doğruladı. Chew ayrıca TikTok’un “yakın gelecekte tamamlamayı umduğumuz yeni gelişmiş veri güvenliği kontrollerini” uygulamak için Oracle ile birlikte çalıştığını açıklandı.

2020’den beri hükümet yetkilileri popüler uygulamanın, ABD kullanıcı verilerini Çin hükümetiyle paylaşmakla suçlayarak Çinli yetkililerin Amerikalıları izlemesine ve izlemesine etkin bir şekilde izin veriyor. TikTok, milletvekillerinin endişelerini gidermeye çalıştı, ancak Chew’in son mektubu daha da fazla eleştiriye yol açtı.

Warner, Salı günü yaptığı açıklamada, “TikTok, yıllarca yasa koyuculara kullanıcı verilerinin ve ticari operasyonların Çin Halk Cumhuriyeti’nden etkili bir şekilde güvenlik duvarı tutulduğuna dair güvence verdi” dedi. “Büyük iletişim uygulamalarının otoriter hükümet taleplerine tabi olması gerçek bir endişe kaynağıdır” diye devam etti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz