TikTok ve WeChat ABD uygulama mağazalarında yasaklanıyor

0
401 Okunma
tiktok ve wechat, abd, ByteDance

ABD Ticaret Bakanlığı, TikTok ve WeChat uygulamalarının 20 Eylül Pazar günü ABD mağazalarından yasaklanacağını duyurdu. Çin’in sahip olduğu Tencent ve ByteDance uygulamaları iOS App Store ve Google Play Store’da yasaklanacak.

Beyaz Saray, ByteDance ve Oracle arasında yaşanan bir haftalık tartışmanın ardından, başkanın anlaşmaya varmadığını bildirildi. Ulusal güvenlik sorunlarının temelinde olan, TikTok ve WeChat 20 Eylül Pazar gününden itibaren ülke genelinde bloke edilecek. TikTok ve WeChat’in Google, Apple uygulama mağazalarından silinmesini zorunlu kılınacak çünkü Ticaret Bakanlığı yasağı netleştirdi. Fakat, kullanıcılar yine de uygulamaları kullanmaya devam edecek ama güncelleyemeyecekler.

tiktok ve wechat, abd, ByteDance

Yasaklar konulursa WeChat ve TikTok’ta belirli yasaklar ve koşullar

Uygulamaların bakım ve dağıtımına izin verilmeyecek.

-ABD içinde WeChat üzerinden mobil para işlemleri engellenecek.

Mevcut ABD kullanıcıları, önceden yüklenmiş uygulamaları kullanmaya devam edebilecek.

İşletmeler ve kullanıcılar uygulamayı medeni veya yasal cezalar olmadan kullanmaya devam edebilecek.

Teorik olarak Apple ve Google, uygulamaları kullanıcıların cihazlarından silmek için duyurulmuş “kill switchler” (VPN Kill Switch sizin VPN sunucusuyla aranızdaki bağlantıyı sürekli olarak denetler. Eğer istemsiz bir şekilde bağlantınız kesilirse, Kill Switch özelliği cihazınızın ya da belirttiğiniz uygulamaların internete erişimini keser.) kullanabilir. Google veya Apple’ın yasal bir itiraz olmadan bunu yapıp yapmayacağı ise net değil. Bu arada TikTok’un ve WeChat’in hizmet koşulları, her iki uygulamada da mevcut kullanıcının içeriğini silme hakkına sahip.

Anlaşma sağlanamadığı için ABD Ticaret Bakanlığı hem TikTok’u hem de WeChat’i, 20 Eylül itibariyle Google Play Store ve App Store’dan kesin bir şekilde kaldırıyor. Ek olarak WeChat’in ABD üzerinde çalışmasının önüne geçilecek.​

Facebook akıllı gözlükleri Ray-Ban iş birliğiyle geliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz