Yandex Türkiye ofisi kapanıyor mu?

0
498 Okunma
yandex türkiye

1997 yılında kurulan Rusya merkezli firma Yandex, başta internet tabanlı ürünler ve hizmetleri kapsamak üzere ulaşım, e-ticaret, navigasyon, mobil uygulama ve reklamcılık gibi birçok alanda hizmet veriyor. Ancak firmanın Türkiye ofisini kapatma kararı aldığı iddia ediliyor.

Yandex Türkiye ofisi neden kapanıyor?

Türkiye’de birçok kullanıcısı olan Yandex Marketing Türkiye‘nin haberine göre Türkiye ofisini kapatma kararı aldı. Ofisi kapatma kararının nedeni ise pandemi döneminde gelirin düşmesi olarak belirtiliyor. Ancak Türkiye pazarında oldukça başarılı olan ve kullanıcılarına hizmet veren firma kararı global önlemler doğrultusunda aldı.

yandex türkiye

Yandex Türkiye‘ye ilk kez 2011 yılında hizmet vermeye başlamıştı. O zamanlar Google gibi ciddi bir rakibi olmasına rağmen Türkçe dil yapısına uygun olarak arama yaptığı için eş anlamlı kelimelere göre çalışma özelliğine de sahip olarak geri planda kalmamıştı.

Ekim ayında ofis çalışanları görevlerini noktalayacak. Ama bu hizmetlerini de durdurduğu anlamına gelmiyor. Sevilen firma ulaşım, e-ticaret, navigasyon, mobil uygulama ve reklamcılık alanında verdiği hizmetlerine devam edecek.

Lady Gaga Marvel filminde yer alabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz