TikTok “Yakında” özelliğini test ediyor

0
286 Okunma
TikTok Yakında özelliğini test ediyor

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok yönünü Snapchat’e çevirdi. Instagram ve Facebook tarafından aldığı kullanışlı özelliklerin ardından platform şimdide de Snapchat’in bir özelliğini kopyalıyor. İşte etrafta olup bitenden sizi haberdar edecek Yakında özelliğinin ayrıntıları.

Netflix yeni mobil oyununu duyurdu: Heads Up!

TikTok Yakında özelliği ile etrafta olanları size gösterecek

Snapchat’te kullanıcıların sevdiği Yakındakiler özelliği, TikTok’a geliyor. Bu özellik ile Snapchat kullanıcıları etrafındaki kişilerin neler yaptığını ve paylaşımlarını görebiliyordu. Bu sayede bulunduğunuz ortam ile ilgili bilgi alabilir ya da yeni arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Etkileşimi arttıran bu özellik artık TikTok tarafında da olacak. Adına kadar her şeyi benzer olarak kopyalanan özellik henüz test aşamasında.

Peki bu kategori nerede yer alacak? TikTok ana ekranında iki tür akış var. Bunlar; Sizin İçin ve Takip ediliyor. Artık bu alanda bir Yakında sekmesi yer alacak. Matt Navarra tarafından ortaya çıkarılan özellik denemesi, henüz yolun çok başında. Matt Navarra konu hakkında şu açıklamayı yapıyor;

“Şirket, yeni bir akış özelliği için deneme yapıyor. Yeni özellik adından da anlaşılacağı üzere yakınınızdaki olaylara hakim olmanızı sağlayacak. Bu sayede kullanıcıların daha fazla yeni yerler keşfedebileceğini düşünüyorum.”

Özellik şimdilik sadece Asya’da kısıtlı kullanıcı ile test ediliyor. Henüz özelliğin detayları ve getireceği yenilikler bilinmiyor. Fakat TikTok’un bu hamlesi akıllarda tek bir soru oluşturuyor. TikTok bu kez de Snapchat’e mi rakip oluyor? Analistlere göre bu sorunun cevabı evet. Fakat bu sadece basit bir özellik kopyalaması da olabilir. Çünkü bu özellik sayesinde platform yerel reklamları daha sık kullanarak yeni bir gelir kapısı da oluşturabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz