Twitter yeni bir doğrulama rozeti test ediyor!

0
183 Okunma

Geçtiğimiz hafta Twitter’ın bazı özellikler üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bot hesapları engellemek için çalışmalarını sürdüren platform, yeni bir özellik test ediyor. Bu özellik sayesinde hesabınızın güvenilir hesap olduğunu ifade edebileceksiniz. İşte telefon numarası doğrulama rozeti hakkındaki detaylar.

TikTok “Yakında” özelliğini test ediyor

Twitter, telefon numarası doğrulama rozetini test ediyor

Bir süredir Elon Musk ile Twitter aynı cümlenin içerisinde yer alıyor. Büyük bir satın alma gerçekleştirmek üzereyken vazgeçen Musk, sebeplerin arasında çok fazla bot hesabın olduğunu ifade etti. Bu konu hakkında sadece Elon Musk değil birçok kullanıcı aynı fikirde. Platform bu açığı kapatmak için yeniden kolları sıvadı. Twitter bu kez telefon numarası doğrulama rozeti üzerinde çalışıyor. Bu özellik bot hesapları ortadan kaldırmak için elbette yeterli değil. Fakat rozet sayesinde güvenilir hesapları ayırmak oldukça kolay.

Biliyorsunuz ki Twitter hesabı açmanın iki yolu var. Bunlar; e-posta adresi ve telefon numarası. İstediğiniz herhangi bir kişisel bilgi ile yeni bir hesap açabilirsiniz. Fakat artık telefon numarası ile açtığınız hesabınıza bir rozet ekleyebilirsiniz. Henüz test aşamasında olan özellik Jane Manchun Wong tarafından fark edildi. Kullanıcı kendi hesabındaki ekran görüntüsünü paylaşarak yeni rozetin görüntüsünü paylaştı.

Güvenilir hesapların öne çıkarılmasını sağlayacak olan telefon numarası doğrulama rozeti; bot hesapları tespit etmek için hala yeterli değil. Bu konuda daha detaylı çalışmalar yapılması gerekiyor. Çünkü durumdan sadece Elon Musk değil kullanıcıların geneli şikâyetçi. Birçok kişi bot hesaplar nedeni ile olumsuz yorumlara ve etiketlemelere maruz kalıyor. Yeni özellik hakkında siz nelere düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz