TikTok’tan büyük veri ihlali! Biyometrik verilerimiz tehlikede mi?

0
190 Okunma

En popüler sosyal medya platformlarının başında gelen TikTok; kişisel veri ihlalleri ile gündemde. Milyonlarca kullanıcıya sahip platform; yüz tanıma ve ses gibi biyometrik verileri topluyor.

TikTok biyometrik verilerimizi topluyor

Popülerliği her geçen gün daha da artan sosyal medya platformu büyük bir skandalla gündeme düştü. Platformun ABD’deki kullanıcıların biyometrik verilerini topladığı ortaya çıktı. Kullanıcılar tarafından büyük tepkiye neden olan bu haber şimdilik sadece ABD kullanıcılarını işaret ediyor. Kısa zaman önce gizlilik politikasında değişikliğe giden aslında ilgili konu hakkında da değişiklikte bulunmuş. Yapılan bu değişiklik kapsamında uygulamanın kullanıcılara ait biyometrik verileri toplayabileceğini ifade ediyor.

Yayınlanan bölümün ilk kısmında; TikTok’un kullanıcıların içeriğindeki görüntüler ve ses hakkında; “görünen nesneleri ve manzarayı tanımlama, bir görüntüdeki yüz ve vücut özellikleri ve niteliklerinin varlığı ve konumu gibi” bilgileri toplayabileceğini açıklanıyor. Bu toplanmanın nedeni olarak diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi TikTok’un da reklam hedeflerine ulaşmak için olduğu savunuluyor. Her ne kadar reklam hedefleri denilse de gizlilik endişelerinin bu kadar yoğun olduğu bu dönemde Tiktok tarafındaki bu gelişmenin olumlu karşılanması beklenmiyor. Bu durum şimdilik sadece ABD kullanıcılarını kapsıyor. Fakat ilerleyen süreçte diğer ülkeler için de mümkün olacağı söyleniyor.

Mayıs ayının en çok indirilen uygulamaları açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz