Trump “oylar çalınıyor” dedi Twitter mesajı gizledi!

0
306 Okunma
trump twitter, trump, abd seçimleri

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’da 2020 seçimleri hakkında kışkırtıcı bir iddiada bulundu. Twitter ise tweeti “tartışmalı” ve potansiyel olarak “yanıltıcı” olarak işaretleyerek gizledi ve etkileşim almasını engelledi. Trump, tweetinde oyların çalındığını iddia etmişti.

Trump seçim ile ilgili tweet attı Twitter harekete geçti

ABD’de aylardır süren seçim maratonu nihayet bugün sona eriyor. Ülkede oy verme oranında ciddi bir düşüklük olduğu için uzun bir süredir kanaat önderleri ve ünlü kişiler sosyal medyada “oy ver” temalı paylaşımlar yaptı. Posta yoluyla da oy verildiği için oylarını bu şekilde kullanan kişiler o anları kayıt altına alıp sosyal medya hesaplarından paylaşarak takipçilerini yönlendirmek istedi.

trump twitter, trump, abd seçimleri

Ülkenin iki başkan adayı Joe Biden ve Donald Trump seçim süreci boyunca çatıştı. Trump’ın koronavirüse yakalanması bile bu yarışın kızışmasını engelleyemedi. Eski başkan siyasete oldukça aktif kullandığı Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla yön veriyor desek çok da yanlış olmaz.

Donald Trump, bugün Twitter hesabından seçimleri kazanmaya çok yakın olduğunu ama oyların çalındığını iddia ettiği bir tweet attı. Twitter ise daha önce de yaptığı gibi Trump’ın bu tweetini de bir uyarı yazısıyla gizledi. Yapılan uyarıda “Bu Tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir.” ifadeleri bulunuyor.

Apple HomePod ile çalışan ilk müzik uygulaması belli oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz