Trump’ın koronavirüs mesajı Twitter’da gizlendi Facebook’ta silindi

0
295 Okunma
trump'ın koronavirüs mesajı , koronavirüs,

Son zamanlarda sosyal medya devleri asılsız ve zararlı paylaşımlara savaş açmış durumda. Twitter, ABD başkanı Trump’ın koronavirüs hastalığını atlattıktan sonra attığı “grip koronavirüs’ten daha ölümcül” temalı mesajını gizledi. Facebook ise paylaşılan aynı mesajı direkt sildi.

Trump’ın koronavirüs mesajı Twitter ve Facebook’a sorun çıkardı

Twitter’ın yanında Facebook da özellikle Amerika’da başkanlık seçimlerinin yaklaşmasıyla platformlarında sıkı denetime gittiğini belirtmişti. Bu konuda iyi olmadığı kullanıcılar tarafından söylense de Facebook da Trump’ın platform üzerinden yaptığı koronavirüs paylaşımını sildi. 

trump'ın koronavirüs mesajı, koronavirüs,

 

Twitter da, kısa zaman önce hizmete açtığı yeni bir özellik ile bazı tweetlerin uyarı mesajıyla gizlenmesini sağladı. Kuralları ihlal eden ve zararlı olduğu belirlenen tweetler platformda kullanıcılar tarafından görülmeden önce uyarı mesajı şeklinde gözüküyor. Bu gizlenen tweetlerden biri de Trump’ın koronavirüs mesajı oldu.

Uyarı yazısıyla karşılaşan kullanıcılar daha sonra “görüntüle” seçeneğine bastığında tweeti görebiliyor. ABD Başkanı paylaştığı tweette “Grip mevsimi yaklaşıyor! Her yıl, aşıya rağmen  100.000’in üzerinde insan gripten ölüyor. Ülkemizi kapatacak mıyız? Hayır, onunla yaşamayı öğrendik, tıpkı COVID-19 ile yaşamayı öğrendiğimiz gibi, COVID-19 çoğu hastalıktan çok daha az ölümcül!” şeklinde bir mesaj veriyor.

Google ile Oracle davalık oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz