Türkiye’de Sosyal medya krizi çözülecek mi?

0
230 Okunma
sosyal medya temsilci, sosyal medya yasası

”İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” adındaki Sosyal Medya Yasası yürürlüğe girdi. Duyurulduğu andan itibaren kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan yasaya göre Türkiye’den 1 milyonu aşkın ziyaretçisi bulunan sosyal medya platformları 1 ay  içinde Türkiye’de temsilci bulundurmak zorunda.

Sosyal medya platformlarına Türkiye’de temsilci bulundurmak için 1 ay süre verildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan başkanlığında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) görüntülü konferans yapıldı. Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Linkedln, TikTok, Dailymotion, Periscope, Pinterest ve VK temsilcileri de toplantıya katıldı.

sosyal medya temsilci, sosyal medya yasası

Birçok sosyal medya platformu temsilcisinin olduğu toplantıda kanunun işleyişi ve içeriğiyle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı belirtildi. Platformların temsilcilerine yasanın yükümlülükleriyle ilgili 1 ay süre verildiği ve istenen yükümlülükleri yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcılarına idari para cezası uygulanacağı söylendi. Sosyal medya devi platformların ise  sosyal medya yasası kapsamındaki bu yükümlülükleri yerine getirip getirmeyeceği büyük merak konusu. Yasa, yürürlüğe girmesiyle sosyal medyada da odak konu haline geldi.

Messenger İle Instagram DM Birleşti!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz