Twitch yeni özelliğini duyurdu: Yayıncılara özgürlüğünü veriyor

0
144 Okunma
Twitch

Canlı yayın pazarının lideri Twitch sonunda yayıncılarının özgürlüğünü kısıtlamayacak. Bu gün yeni bir özellik ile gündeme gelen platform, partner yayıncılarını sevindiren bir açıklama da bulundu. Artık partner yayıncılar diğer platformlar ile ortak yayın yapabilecek. Fakat birkaç şart dahilinde. İşte ayrıntılar!

Twitch partner yayıncılara farklı platform kullanma izne veriyor

Canlı yayın platformu Twitch, yayıncıların en çok zorlandığı konuya parmak bastı. Bir süredir talep edilen partner yayıncıların farklı platform kullanma durumuna açıklık getirildi. Firma artık bu yayıncıların Facebook Live ve YouTube gibi kanallarda da yayın açmasına izin veriyor. Konu hakkında yapılan açıklama şu şekilde;

“Partner ve İştirakler diğer platformlarda da canlı içerik yayınlayabilirler. Yani, artık topluluğunuzu daha da geliştirmek için platform dışı özellik ve olanakları daha geniş bir esneklikle keşfedip kullanabilirsiniz.”

Platform bugün yayıncılara açıklayıcı bir e-posta gönderdi ve tüm soruları yanıtladı. Postanın başlığında “Bugünden itibaren diğer platformlarda canlı içerik oluşturmanıza izin veriliyor” ifadesi yer alıyor. Muhtemel sorulara verilen yanıtlar ise şu şekilde;

 “Twitch’teki yayınınız sona erdikten sonra isterseniz hiç beklemeden başka platformda yayına girebilirsiniz. Twitch ile aynı anda diğer platformlarda da yayın (eş zamanlı yayın – simulcasting) yapabilir miyim? YouTube ve Facebook gibi uzun süreli yayını destekleyen web tabanlı, Twitch benzeri servislerde eş zamanlı yayına izin vermiyoruz. Zira aynı anda iki yayına bağlanmanın yayıncı performansını ve izleyici deneyimini eksiltebileceğini düşünüyoruz. Bununla birlikte, çoğu yayıncımızın topluluğunu büyütmek için diğer servisleri de kullanmak istediklerini biliyoruz. Bu nedenle, TikTok veya Instagram Live gibi kısa süreli mobil servislerde eş zamanlı yayına izin veriyoruz.”

The Lord of the Rings: The Rings of Power fragmanı yayınladı!

Değişikliğin kimleri kapsadığı ise açıklama da net olarak verilmiş;

Değişiklik partnerlerin büyük çoğunluğu için geçerlidir. Partner Sözleşmenizi Panelinizde burada görebiliyorsanız ve bizden herhangi bir ek sözleşme bildirimi almadıysanız, değişimlik sizin için de geçerlidir. Partner sözleşmenizi göremiyorsanız veya bunun sizi kapsayıp kapsamadığından emin değilseniz, lütfen Partner Yardımı ile iletişime geçin.”

Yayıncılar aynı zamanda diğer platformlardan tanıtım yayını yapabilecekler. Ayrıca kendi kanallarını tanıtmasına da izin verilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz