WhatsApp beklenen Topluluklar özelliğini kullanıma sundu!

0
211 Okunma
Whatsapp Topluluklar özelliği

WhatsApp’ın Topluluklar özelliği uzunca bir zamandır adından söz ettiriyor. Gelişmelerini yakından takip ettiğimiz özellik nihayet kullanıma sunuldu. Artık tüm gruplarınızı tek bir çatı altında toplayabileceksiniz. İşte özelliğin detayları.

Twitch yeni özelliğini duyurdu: Yayıncılara özgürlüğünü veriyor

WhatsApp Topluluklar özelliği ile gruplara düzen gelecek

WhatsApp birçok özelliği öncellikle beta kullanıcılarına sunuyor. Topluluklar özelliğinde de aynı yolu tercih etti. Özellik bazı beta kullanıcılarının deneyimine sunuldu. Geçtiğimiz güncellemede masaüstü tarafında özelliğin ilk görüntüsü yayınlanmıştı. Bu kez gelişme mobil uygulama tarafında gerçekleşti. Topluluklar, tüm grupları tek bir alanda bulabileceğiniz eşsiz bir kategori. Bu sayede mesajlar kısmındaki karışıklıkta ortadan kalkacak. Aynı zaman da grup kurma ve diğer grup özellikleride yenilecek. Yeni bir ortama girdiğinizde, işe başladığınızda ya da bir grup kurmak istediğinizde artık telefon numaralarına kayıt rehberlerine ihtiyacınız yok. Bir davet bağlantısı ile grupları hızlıca kurabileceksiniz. Ayrıca eğer isterseniz kullanıcıları Topluluklara manuel olarakta ekleyebilirsiniz. Her zaman ki gibi özelliğin duyurusu WABetaInfo tarafından gerçekleşti. Bir ekran görüntüsü ile özelliğin haberini veren WABetaInfo bazı detayları da eklemeyi unutmadı.

Whatsapp topluluklar özelliği

Eğer cihazınızda Topluluklar sekmesi mevcutta sizde özelliği deneme fırsatı olan ilk beta kullanıcılarındansınız. Bu simgeyi görüyor olmanız artık özelliğe erişebildiğiniz anlamına geliyor. Bu sekme içerisinden 10 adede kadar grubu tek bir çatı altında toplayabilirsiniz. Ayrıca alt gruplar özelliği denilen bu gruplara 512’ye kadar katılımcı ekleyebilirsiniz. Eğer yönetici topluluğu artık kullanmak istemiyorsa devre dışı bırakabilir. Aynı zaman da kullanıcı Topluluk içerisinde yer alan herhangi bir alt gruba kendi isteği ile geçebilir. Bir Topluluk oluşturduğunuzda WhatsApp otomatik olarak bir grup kurar ve bunu duyuru grubu olarak ilan eder. Bu sayede topluluk içindeki duyurularınızı tek kanaldan yapabilirsiniz.

Özellik şimdilik tüm beta kullanıcılarına sunulmadı. Fakat ilerleyen günlerde küresel olarak sunulması bekleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz