Twitter’da korsan saldırı! Kullanıcıların bilgileri çalındı mı?

0
199 Okunma
twitter-da-korsan-saldiri-kullanicilarin-bilgileri-calindi-mi-3

Sosyal paylaşım siteleri denince akla ilk gelen isimlerden biri de şüphesiz Twitter. En çok kullanılan uygulamalardan biri olan Twitter’da korsan saldırı yaşandı. 
Dün yaşanan bu olayda, kullanıcıların bilgilerini çalma girişiminin devlet destekli olduğu tahmin ediliyor. Bilgisayar korsanları sahte hesaplarla kullanıcı bilgilerini izinsiz elde etmeye çalıştıkları tespit edildi.

twitter-da-korsan-saldiri-kullanicilarin-bilgileri-calindi-mi-1

Twitter tarafından yapılan yazılı açıklamada, kullanıcıların telefon bilgilerine ulaşmaya çalışan bilgisayar korsanlarının; İran, İsrail ve Malezya’daki İnternet Protokolü (IP) adreslerini kullandıklarının belirlendiği açıklandı.

Twitter kullanıcılarını hedef alan bu girişim, uygulamanın çalışanları tarafından kısa sürede tespit edildi. Ayrıca şirket, bilgisayar korsanları tarafından kullanılan söz konusu hesapların askıya alındığı bilgisini vererek insanların içine su serpti.

twitter-da-korsan-saldiri-kullanicilarin-bilgileri-calindi-mi-2

İşte Twitter’da korsan saldırı sonrası yapılan ilk açıklama!

Twitter yönetimi tarafından yapılan açıklamada yaşanan bu olay sonrasında, kimlik bilgilerinin çalınıp çalınmadığını veya bilgileri çalınan kullanıcılar varsa bu hesapların sayısına ilişkin bir bilgi ise paylaşılmadı.

Instagram’da hikayelere artık GIF’lerle cevap verilebilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz