Dünya 6.1 milyar tweet ile K-Pop’u konuştu!

0
599 Okunma
#KpopTwitter, kpop, twitter, bts, blackpink

Açılımı Korean Pop olan, K-Pop son günlerde ön plana çıkmaya devam ediyor. Dünya genelinde hatrı sayılır dinleyicisi olan K-Pop tarzı, sosyal medyada da oldukça yer buluyor. Öyle ki Twitter’da son 12 ayda K-Pop ile ilgili 6.1 milyar tweet atıldı. Sosyal medya devlerinden Twitter, #K-popTwitter etiketi ile, dünya çapında 20 pazarda en çok bahsedilen K-pop sanatçılarını, en çok bahsedilen şarkıları ve en hızlı yükselen sanatçıları açıkladı. BTS, her pazarda en çok bahsedilen K-Pop grubu oldu.

#KpopTwitter, kpop, twitter, bts, blackpink

Geçtiğimiz 10 yıla baktığımızda Twitter ve K-pop, neredeyse birlikte büyüdü desek haksız sayılmayız. #K-popTwitter bugün Twitter’daki en büyük küresel sohbet konularından biri haline geldi. Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid salgınına rağmen, K-pop Twitter’da hızını asla kesmedi, aksine arttırdı.

Dünya çapında son 12 ayda K-pop ile ilgili 6,1 milyar Tweet atıldı. Artık Twitter’da takip edilebilen 300’den fazla K-pop konusu (sanatçı adlarına göre) ile dünyanın her yerinden hayranlar en iyi tweetleri anında görebiliyor ve en sevdikleri sanatçılar hakkındaki küresel sohbete kolayca katılabiliyor.

#K-popTwitter etiketiyle 10 yıllık başarısını kutlamak için Twitter, K-pop topluluğunun nasıl bağlantı kurduğunu göstermek amacıyla 20 pazarda K-pop verilerini yayınlamak üzere K-pop Radar ile ortaklık kurdu.

Türkiye K-pop’un en çok konuşulduğu 12. ülke oldu

Hemen hemen tüm K-pop grupları Türkiye’de seviliyor. Öyle ki Türkiye K-pop’un en çok konuşulduğu 12. ülke oldu.

#KpopTwitter, kpop, twitter, bts, blackpink

En çok BTS konuşuluyor

BTS, her pazarda en çok bahsedilen K-pop sanatçısı olurken (GOT7’nin liderlik tablosunda zirvede olduğu Tayland hariç), en çok bahsedilen 10 K-pop sanatçısının geri kalanı pazara göre farklılık gösterdi, bu da K-pop hayranlığının Twitter üzerinde tüm dünyadaki çeşitliliğini bizlere göstermiş oluyor.

Twitter ve K-pop Radar’ın ortak araştırmasında yayınlanan verilere göre, Twitter üzerinde en çok bahsedilen K-pop sanatçıları (toplam atılan tweetlere göre), en çok bahsedilen K-pop şarkıları (toplam tweetlere göre) ve en hızlı yükselen K-pop sanatçıları da belirlendi. İşte sıralama şu şekilde:

 

#KpopTwitter, kpop, twitter, bts, blackpink

 

 

 

Google Drive çöp kutusundaki dosyaları 30 gün sonra silecek!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz