Twitter’da örgü ile küresel ısınma göndermesi

0
230 Okunma
küresel ısınma

Bildiğiniz gibi küresel ısınma ve etkileri 2020’nin ilk ayında yoğun bir şekilde hissedildi. Beklenen tahminlere göre Dünya bu şekilde ısınmaya devam ederse 2030 yıllardan sonra işler hiç de iyi olmayacak.

Bunların yaşanmaması için birçok kuruluş ve şirket atılımlar yapıyor. Elektirikli araçlara olan yönelim, plastik ürünlerin azaltımı ve birçok şey bu kaygının bir sonucu olarak atılan adımlar arasında değerlendiriliyor. Peki iklim değişikliğini anlatmak ve gözler önüne sermek için örgüye başvurulduğunu söylesek?

Örgü örerek küresel ısınma göndermesi yapmak

Kulağa gerçekten ilginç geliyor olsa da Josie George adlı Twitter kullanıcısı, iklim değişikliğine gönderme yapmak için, örgü örmeye başladı. Hava durumu değişiklikleri göz önüne seren kullanıcı, farklı renklere sahip iplikleri farklı derecelere göre numaralandırdı.

Günlük hava durumuna göre kullandığı iplikleri de değiştiren George, farklı bir yol ile iklim değişikliğine gönderme yapmış oldu. 2019 yılı boyunca her gün yaşadığı bölgenin hava durumuna göre, ipliklerin rengini değiştiren Josie, yeni yılın ocak ayındaki ördüğü atkıyı Twitter üzerinden paylaştı.

Paylaştığı yün atkının 9 farklı renk seçeneği ile örüldüğü göz önüne alınırsa, örülen atkının bu kadar renkli olması iklimin nasıl değiştiğini gözler önüne seriyor. Lila rengini -5 ve 0 olarak belirleyen Josie, açık maviyi 1-5 derece olarak belirlerken, koyu mavi renkli yün ipliğini 6-10 derece olarak belirledi.

Twitter üzerinden paylaştığı fotoğrafta elbette bu saydığımız renkleri yoğun olarak görüyoruz ancak, ocak ayında olmaması gereken sıcaklıkları da renklerle sıralayan Josie, 21-25 derece olarak numaralandırdığı sarı rengini de bu ördüğü atkıda yoğun bir şekilde görüyoruz.

Sıcaklıkların hem dengesinin bozulması hem de yükselmesini gözler önüne seren bu çalışma kısa süre içinde 380 bin beğeni alırken, 57 bine yakın da retweet alarak viral hale geldi. Birçok kişinin farkındalığını artıran bu çalışma ile küresel ısınmanın etkilerini de gözler önünene sermiş oldu.

İklim uzmanlarından uyarı: Netflix alışkanlıklarını azaltın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz