Twitter Super Follow ile kazanmaya ve kazandırmaya başladı

0
167 Okunma
Twitter super follow

Twitter yeni servisleri Super Follow üzerinden para kazanma özelliğini test etmek için başvuruları açtı. Şimdilik sadece ABD’deki kullanıcılar mobil uygulama üzerinden başvuruda bulunuyor. Yeni bir gelir kaynağı olacak sistem için üyelik ve komsiyon ücretleri de açıklandı. İşte detaylar

Twitter, Super Follow için düğmeye bastı

İçerik üreticilere özel bu yeni özellik ile hem üreticiler hem Twitter kazanacak. Belli kriterlere sahip olanların kabul edileceği Super Follow için 2.99 dolar, 4.99 dolar veya özel içeriğe erişim için aylık 9.99 dolar ödeme seçenekleri yer alıyor.

twitter super follow

Twitter başvurusu onaylanan kullanıcılar için elde ettikleri gelir hakkında bazı açıklamalar da yaptı. İki sistem üzerinden de kazanılan paranın %3’lük kısmı Twitter da kalacak. Fakat eğer kullanıcı 50.000 dolardan daha fazla gelir elde ettiyse; bu komisyon miktarı %3’den %20’ye çıkacak. Konu ile ilgili açıklama yapan Esther Crawford şu açıklamalarda bulundu;

“Yükselen seslerin para kazanabilmesini sağlamak istiyoruz. Bu yüzden başlangıçta daha büyük bir pay almaya hak kazanacaklar. Super Follows ve Ticketed Spaces’tan 50.000 dolar para  kazanmak; bu özelliklerden yeterince faydalandığınızı ve size yardımcı olduklarını gösteriyor.”

İlk olarak ücret dağıtımı konusunda çok cömert davranan Twitter, ikinci kesintiylede diğer platformlara fark atıyor. Benzer şsitem ile çalışan platformların daha yüksek kesintileri var. Örneğin Twitch kanalında bu kesinti %50, YouTube tarafında ise %30 olarak belirlenmiş durumda. Fakat bu konuda daha cömert davranan platformlarda var. Facebook 2023’e kadar içerik üreticilerden herhangi bir komisyon uygulamayacağını söylüyor.

Instagram Hikayeler ile tweet paylaşmak kolaylaşıyor. İşte yeni özellik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz