Twitter trolleri artık tarihe karışacak

0
259 Okunma
Twitter

Geçtiğimiz ay herkese açık alanlardaki konuşmaların daha sağlıklı ilerlemesi için çeşitli yenilikler getireceğini duyurmuştu. Bunun yanı sıra Troll hesapların da önüne geçilecek. Yapılacak güncellemeler ile artık Troll hesaplar Twitter içerisinde kafasına göre hareket edemeyecek.

[benzer]https://pembeteknoloji.com.tr/instagram-yeni-bir-ozellik-uzerinde-calisiyor-12712/[/benzer]

Twitter Troll hesaplara geçit vereyecek

Twitter üzerinden yaptığınız paylaşımlar bazen Troll hesaplar tarafından bozulabiliyor. Twitter’daki deneyimlerinizi iyileştirebilmek ve  topluluk kurallarını ihlal edecek hesapları engellemek için yeni önlemler alınıyor.

Troll hesaplar olarak tanımladığımız, belli bir kişiye ait olmayan hesaplar platform üzerinden zamanlar silinicek. Peki mizahi amaçlı yapılan yorum ve alıntılar ile Troll hesaplar nasıl ayırt edilecek? Örneğin bir hesap e-mail adreslerini teyit etmediyse ve aynı kişi aynı anda birden fazla, tekrar tekrar tweet atıp onları takip etmeyen hesaplardan bahseden hesaplara giriş yapıyorsa, veya koordine edilmiş bir saldırıya işaret eden tavırlar sergiliyorsa. Aynı zamanda hesapların kuralları ihlal eden hesaplarla ne gibi bağlantıları olduğunu ve birbirleriyle nasıl etkileşime geçtikleri de inceleniyor.

Bu gelişmeler şimdiden işe yaramaya başladı. Raporlara göre, Taciz raporlarında %4 oranında azalma ve sohbetlerde %8 daha az taciz raporu yaşandı. Özelliğin daha da geliştirilmesi ile platforma üzerinde daha sağlıklı bir dönem başlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz