Twitter’dan yeni uygulama: ‘Birdwatch’

0
128 Okunma

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, yanlış bilgiyle mücadele etmek için Birdwatch adını taşıyan yeni bir yaklaşımı hayata geçiriyor. Twitter’ın resmi sayfasında yapılan açıklamada, kullanıcıların paylaşımlardaki yanıltıcı bilgileri fark etmesine ve alternatif bilgi paylaşımı için not yazmalarına olanak tanıyan yeni bir program başlatıldığı belirtildi.

Birdwatch

Şu an pilot aşamasındaki bu uygulama, kullanıcılar yanıltıcı olduğuna inandıkları Tweetlerdeki bilgileri tanımlayabilecek ve bilgilendirici bağlam sağlayan notlar yazabilecek. Birdwatch, yanlış bilgi içerdiği düşünülen paylaşımlarda düşülen notlar için üçüncü şahıslara puan verme imkanı da tanıyacak. Twitter, bu yaklaşımın yanıltıcı bilgiler yayıldığında, insanların güvendiği ve değerli bulduğu bağlamı ekleyerek hızlı yanıt potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

Twitter Support’ isimli kurumsal hesaptan yapılan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“Herkesi bu programa kaydolmaya ve katılmaya davet ediyoruz. Grup ne kadar geniş ve çeşitli olursa, yanlış bilgileri etkili bir şekilde değerlendirmede o kadar iyi olacaktır. Bu konuda yardımınıza ihtiyacımız var.”

Şu an pilot aşamasındaki uygulama yalnızca ABD‘de kullanılabiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz