Uber’e rakip geliyor: Hava taksi hizmeti başlıyor!

0
224 Okunma

Ülkemizde sarı taksi dışındaki tüm faaliyetlerini durdurulan Uber dünyanın diğer ülkelerinde çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Uber’in bir sonraki hedefinin hava taksi hizmeti olduğunu daha önce sizlere duyurmuştuk.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus’ın sahibi olduğu Voom, hava taksi hizmetini bu sonbaharda ABD’de başlatacağını duyurdu. Bu duyuru Uber’in Temmuz ayında yani bir ay sonra aynı servisi ABD’de başlatacağını açıklamasından sonra geldi.

Uber, bisiklet paylaşım uygulaması JUMP’ı tanıttı

Uber’e büyük rakip: Voom hava taksi hizmetini başlatacak!

Uber Copter isimli hizmet kapsamında Lower Manhattan ( Aşağı Manhattan ) ile New York – JFK Uluslararası Havaalanı arasında yolcu taşınacak. Hava taksi hizmetinde ücretin yolcu başına 225 dolar civarında olacağı belirtiliyor.

Uçuş sekiz dakika sürecek. Bu sayede zaman kaybetmek istemeyen kişilerin Uber’in bu servisine yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Hava taksi hizmetini kullanan kişiler helikopterin kalkacağı noktalara Uber’a ait araçlar ile taşınacak.

Daha önce Latin Amerika’da hizmet sunan Voom ise sunacağı hizmetin özellikle fiyatıyla rakiplerine meydan okuyacağını belirtiyor. Hava taksi hizmetleri şu aşamada standart helikopterler kullanılarak sunulacak.

Ancak, ilerleyen dönemde hem çevre dostu olan hemde elektrikle çalışan dikey kalkış ve iniş yapabilen (VTOL) araçlara geçiş yapılacağı belirtiliyor. Bu sayede hava alanlarına olan ihtiyaç büyük oranda ortadan kalkacak.

Kaynak: ShiftDelete.Net

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz