Ünlü Leica lensleri güneş gözlüğü camına taşındı

0
562 Okunma
Leica-lensleri-gunes-gozlugu-caminda

Ünlü alman markası Leica çok da alışık olmadığımız bir alanda karşımızda. Leica lensleri güneş gözlüğü camında karşımıza çıkıyor.

Bildiğiniz gibi Huawei ve Leica arasında yıllardır süren bir işbirliği bulunuyor. Bu kapsamda sevilen akıllı telefon üreticisi Huawei ile hayatımızda daha bilinir hale gelen Leica lensler aslında birçok teknolojide kullanılıyor. Şimdi ise karşımıza güneş gözlüğü camında çıkan Leica lensler, kullandığı optik cam teknolojisini güneş gözlüğüne taşıyor.

Apple AR akıllı gözlük Patenti aldı

Leica lensleri güneş gözlüğü camında

Yukarıda da söylediğimiz gibi Leica oldukça kaliteli lensleriyle gündemimize giriyor. Mykita ile işbirliği yapan şirket Leica lensleri güneş gözlüğü camında karşımıza çıkmış oluyor. Leica’nın diğer moda işbirlikleri sorunlu bir şekilde ilerlemiş olsa da Alman markasının imzası yeni güneş gözlüğünde hayat buluyor.

Leica-lensleri-gunes-gozlugu-caminda

Leica zaten Eyecare için lensler yapıyor ve Mykita için de benzer lens camı teknolojisini kullanıyor. Ayrıca güneş gözlükleri kamera lenslerinin camlarında kullanılan bazı teknolojilere sahip olabilir.

Elbette bu gözlükler optik yakınlaştırma yapmıyor ancak, tasarımda başlayan premium çizgiler Leica’nın dürbün ve fotoğraf departmanlarından uyarladığı bir AquaDura Vision Pro özellikli camları içeriyor. Yansıma önleyici bu kaplama camlar, aynı zamanda parlamayı da azaltıyor. Toz ve yağ gibi dış etkenlere karşı da koruyor.

Leica-lensleri-gunes-gozlugu-caminda

Leica ile yapılan bu işbirliğinde güneş gözlüklerinin üretim süreci yüksek optikli camların üretim süreçlerine benzer şekilde halledildiği söyleniyor. Kadınlar ve erkekler için üretilen iki ayrı güneş gözlüğü üreten marka, her ikisinde de de Leica M10 Monochrom gibi kameralarda görülen lens kapağının imzasını taşıdığını aktarıyor.

Bu yılın haziran ayında satışa sunulacak bu koleksiyon gözlüklerinin fiyatları de henüz belli değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz