Uyumadan önce neden telefona bakmamalısınız?

0
364 Okunma

Telefonlarımız her gün gördüğümüz ilk ve son şeydir. Çoğumuz uyumadan önce telefonunu kontrol ediyor, bazen birkaç oyun oynuyor ya da sosyal medya sitelerinde geziniyoruz. Uzmanlar bunun sağlığımızı olumsuz yönde etkilediğinden hemfikir. Bu içeriğimizde sizler için uyumadan önce neden telefona bakmamalısınız sorusunu yanıtladık.

 Uykuya dalmanız daha uzun sürer

Harvard araştırmacıları tarafından yapılan bir araştırmanın bulgularına göre yatmadan önce bir E-okuyucu (tablet veya akıllı telefona benzer mavi ışık yayan bir ekran) kullanan çalışma katılımcılarının uykuya dalmaları, normal bir basılı kitap okuyanlara kıyasla ortalama 10 dakika daha uzun sürdüğü tespit edilmiş.

Geceleri telefonunuzda herhangi bir şey yapmak, TV veya Netflix izlemek yerine gerçek bir kitap okumayı deneyin; ne kadar uykunuz geldiğini ve ne kadar çabuk uykuya daldığınızı göreceksiniz.

uyumadan-once-neden-telefona-bakmamalisiniz-3

Zihninizi psikolojik olarak meşgul tutar

Akıllı telefonlar bizi daha üretken kılmak ve hayatımızı kolaylaştırmak için tasarlandı. Bizi eğlendirmek ve bilgi sağlamak için tasarlandılar. Ancak ışıkları kapatıp uyuma vakti geldiğinde beynimizin ihtiyaç duyduğu son şey daha fazla bilgi ve daha fazla eğlencedir.

Instagram’da gezindikten veya birkaç iş e-postasını yanıtladıktan sonra zihniniz uzun süre aktif ve meşgul kalabilir. Yatmak ve uykuya dalmak huzurlu, mutlu ve rahatlatıcı bir deneyim olmalıdır. Telefonunuzla yatma saatine çok yakın olmak, bu duyguları olumsuz etkileyebilir.

uyumadan-once-neden-telefona-bakmamalisiniz

Uyarı özellikleri REM uykusunu geciktirir

Yatmadan hemen önce Facebook’ta gezinmenin ve sizi üzen bir şey görmenin nasıl bir şey olduğunu muhtemelen biliyorsunuzdur. Yatmadan hemen önce sizi mutlu eden bir şey görmek bile uykuya dalmayı uzatan ve dolayısıyla REM uykusunu geciktiren bir yanıtı tetikleyebilir. Bu duygular sizi saatlerce uyanık hissederek tavana bakmanıza neden olabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz