Uzaktan çalışmayı kolaylaştıracak Microsoft Viva duyuruldu

0
208 Okunma
Microsoft Viva

Pandemiyle zorunlu hale gelen uzaktan çalışma düzeni şirketler ve çalışanlar daha verimli olduğu düşünülmeye başladı. Şirketler işleri yürütmek için ofis ortamına ihtiyaç duymayan departmanlar için yer işgali durumundan avantaj yaşarken, çalışanlarda ev ortamında daha verimli çalışabiliyorlar. Hal böyle olunca birçok şirket pandemi bitse dahi uzaktan çalışmayı devam ettirmeye karar verdi. Bu çalışma düzeninde en önemli etken elbette iletişim. Yeni duyurulan Microsoft Viva, bu anlamda şirketlerin ve çalışanların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için tasarlandı.

Google 2021 yılına kadar evden çalışmaya devam edecek!

Microsoft Viva hangi özelliklere sahip?

Viva, uzaktan çalışma sırasında doğrudan iş akışındaki eksiklikleri ve ihtiyaçları karşılamayı hedefliyor. Ayrıca Viva çalışan bağlılığı, öğrenimi, sağlığı ve bilgi keşfi için araçlar sağlayan ilk platform olma özelliğini taşıyor.

Microsoft Viva

Microsoft, pandemiyle yeni ortaya çıkan “Çalışan Deneyimi Platformları” kategorisinin yeni iş alanı olduğunu ifade etti. Microsoft CEO’su Satya Nadella, platform ile ilgili “Viva, bir çalışanın başarılı olmak için ihtiyaç duyduğu her şeyi, ilk günden itibaren doğrudan Teams’e entegre edilmiş tek bir deneyimde bir araya getiriyor” şeklinde konuştu.

Tüm şirket ihtiyaçlarını tek bir platformda toplayan Microsoft Viva içerisinde birçok uygulamayı da bulunduruyor. Günlük, haftalık toplantıları kolaylıkla yapmanıza imkan tanırken aynı zamanda platform içerisinde çeşitli analizleri de görüntüleyebileceksiniz. Toplamda 4 farklı modüle sahip platform sayesinde dışardan bir uygulamaya ihtiyaç duymayan şirket işlerinizi çözümleyebiliyorsunuz.

Microsoft Viva

Viva Connections

Bu modül ile şirket içi tüm iletişimi tek bir ekranda görüntüleyebileceksiniz. Şirket haberleri ve gelişmeler gibi kurumsal paylaşımların tamamını aynı ekran üzerinde yer alacak.

Viva Insights

Çalışanlar üzerinde etkili bu platform, kişisel olarak sizi değerlendirecek. Bireysel gelişimleriniz ve verimliliğinizi kullandığınız diğer iş uygulamalarında da topladığı veriler ile hazırlayacak. Kişiye özel öneriler ile alanınızda kendinizi daha fazla geliştirmenize imkan tanıyacak.

Viva Learning

Bu modül eğitim ve mesleki gelişimi destekleyecek. İçerisinde iş alanları ilgili birçok kursu barındıran modülle, şirket içi eğitimler online olarak yürütülebileceksiniz.

Viva Topics

Yapay zeka ile desteklenen bu alan daha çok şirket kuruluşu ve uzmanlar ile bağlantı kurabilmenizi sağlayacak. Microsoft 365 ve Teams ile ortak çalışma yürütebilen modül, konuşma ve belgelerdeki konu kartlarını otomatik olarak görüntüleyebiliyor.

Microsoft Viva ile artık uzaktan çalışma daha kolay hale gelecek. Tüm iletişim eğitim ve iş ilişkilerinin tek bir platformdan yönetilmesi, çalışma verimliliğinin sürdürülmesine imkan tanıyacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz