Google Pixel modelleri kalp atış hızını ölçebilecek

0
250 Okunma

Google, Pixel telefonlardaki Google Fit uygulamasına kalp ve solunum hızı ölçme özelliği ekliyor. Üstelik bu özelliği kullanmak için bir bilekliğe veya herhangi bir aksesuara ihtiyacınız olmayacak.

Google Pixel solunum hızını nasıl ölçecek?

Solunum hızını (bir kişinin dakikada aldığı nefes sayısı) ölçmek için, kullanıcılar telefonun ön kamerasını başlarına ve göğsüne doğrultuyor. Kalp atış hızını ölçmek içinse arka kameranın üzerine parmak koymak yeterli oluyor.

Diyabet hastalarına özel akıllı küpe: Sense Glikoz

Üreticiler bu özelliğin yalnızca kullanıcıların genel sağlığı izlemesine izin vermeyi amaçladığını ve tıbbi durumları değerlendiremediğini veya teşhis edemediği belirtiliyor. Google Health‘in teknik sorumlusu Jiening Zhan, Pixel telefonlar üzerinde yapılan dahili araştırmalar, solunum hızı özelliğinin hem sağlık sorunları olan hem de olmayan kişiler için dakikada bir nefeste doğru olduğunu gösterdiğini belirtti. Ayrıca Google Health ürün müdürü, pek çok insanın bu özelliğe erişebilmesi için tüm Android telefonlara dahil etmeyi planladıklarını aktardı:

Özellikle şu anda dezavantajlı ekonomik sınıflarda olan birçok insan giyilebilir cihazlara sahip değil, ancak solunum ve kalp atış hızı gibi temel işlevlerini takip edebilme becerisinden gerçekten faydalanacaklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz