Uzaya gidecek ilk Türk bir kadın olabilir

0
280 Okunma
Türkiye Uzay Ajansı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Türkiye Uzay Ajansı ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Çalışmalardan ve hedeflerden bahseden Bakan Varank, uzaya gönderilecek kişi hakkında “Cumhurbaşkanı’mızın gönlünden geçen bir kadın astronotun uzaya gitmesi” şeklinde konuştu.

Türkiye Uzay Ajansı hakkındaki gelişmeler

Türkiye uzay ajansı

Türkiye yeni uzay ajansı ile 2023’de Ay’a gitmeyi planlıyor. Kurulan ajans ile birlikte kendi uzay aracımızı geliştirmek, yeni nesil uydular ve bir vatandaşımızı uzaya göndermek, hedefler arasında yer alıyor. Uzaya gidecek kişinin ismi hakkında öneriler bekleniyor. Sürecin nasıl işleyeceğini dile getiren Cumhurbaşkanımız ayrıca gönderilecek kişiye ülkemize özel bir isim verileceğini belirtti. Bu isim için vatandaşlardan öneri bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, hedeflerin gerçekleşmesi durumunda “Uzay Ekonomisinin” konuşulmaya başlanacağını ifade etti. Uzay çalışmalarının Türkiye’nin kabiliyetlerine büyük oranda arttıracak. Uzaya birini gönderme konusundaki kararlılık beraberinde “Kim gidecek?” sorusunu da getirdi. Bakan Varank, Cumhurbaşkanımızın isteğinin bir kadın gönderilmesi olduğunu ifade etti. Seçilecek kişinin uzaya gidip, misyonu tamamlaması sağlanacak.

Dijital bağımlılık çocuklarda tehlikeli boyutlara ulaşıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz