Starlink nedir? Nasıl kayıt olunur?

0
601 Okunma

Elon Musk’ın CEO’su olduğu SpaceX şirketi Starlink Projesi ile yörüngeye toplamda 4,425 uydu ateşleyerek dünyanın dört bir yanına hızlı ve ucuz internet sağlamayı hedefliyor. Beta olarak kullanıma başlanan Starlink’in ön kayıtları Türkiye için açıldı. Ekim 2020’den beri dünyanın belli yerlerinde kullanıma açık olan projenin 20.000’i aşkın kullanıcısı var.

Elon Musk Starship aracının 4 yıl içinde Mars’a uçacağını iddia etti

Starlink’e ön kayıt nasıl yaptırılır?

Günümüzde yaşanan internet hız ve bağlantı sorunlarına farklı alternatiflerde çözümler sunulurken Elon Musk bu konuya da dikkat çekici bir giriş yaparak yörüngeye uydular yerleştirdi. Dünyanın birçok yerinde beta olarak kullanılan hizmet, ülkemizde de ön kayıtları almaya başladı. Starlink’e ön kayıt yaptırabilmeniz için resmi internet sitesine girerek e-posta bölümünü doldurmanız ve adresinizi seçmeniz gerekiyor. Gerekli tüm bilgileri doldurduğunuzda ise karşınıza Starlink’in hizmet sunacağı tarih gelecek. Web sitesinde depozito olarak gösterilen 99$‘ın hizmet alamadığınız durumda ise geri ödemesinin olmayacağı söyleniyor.

Aynı zamanda kapasitenin sınırlı olduğu da belirtilmiş. Eğer Starlink’ten faydalanmak istiyorsanız, elinizi çabuk tutmanız gerekebilir.

Halihazırda bazı bölgelerde beta olarak hizmete sunulan Starlink sizce ülkemizde de yaygın hale gelecek mi? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz