Vespa’dan ilham alan elektrikli scooter tasarımı

0
734 Okunma
elektrikli scooter tasarımı

Scooter markası Bajaj, elektrikli scooter Chetak ile 10 yıl aranın ardından tekrar aramıza dönüyor. Bu sefer motorlu değil, elektrikli scooter tasarımı ile karşımızda olan Bajaj şaşırtıyor. Elektrikli scooter pazarının yükselişe geçmesiyle beraber klasik tasarımına Vespa dokunuşları ekleyen Hindistanlı Bajaj markası, renk seçimiyle de başarılı bir tercih yapmış gibi duruyor.

Türkiye’de yavaş yavaş Martı ve benzeri yerli girişimlerle beraber bilinmeye başlamasıyla çok sevilen bu araçlara yeni bir alternatif geliyor. Söz konusu şirket, tasarımında eskiden de başvurduğu bir oyuncuya yer veriyor. Avrupalı haleflerine benzer şekilde tasarlanan elektrikli scooter, oldukça modern duruyor.

elektrikli scooter

Vespa tasarımı için markanın orijinal scooter’larına baktığımızda ise 1970’lere gitmemiz gerekiyor. Zira Bajaj Chetak scooter’ı için Vespa’dan lisanslı bir tasarımı kullanıyordu. Ancak Bajaj takip eden 10 yıl bu tasarımı kullanmasının ardından 2000’lere kadar kendi tasarımını kullanmış, bu şekilde ilerlemişti. 2005’te Chetak’ı duyurduktan sonra karşımıza 2019 yılında elektrikli versiyonu ile çıkıyor.

Elektrikli scooter tasarımı

Vespa ilhamlı elektrikli scooter tasarımı teknik detaylar

Öncelikle diğer elektrikli scooter’lara benzer özelliklere sahip bu model, markanın önceki scooter’larından daha gelişmiş özelliklere sahip diyebiliriz. Motorunda Bosch tercih eden Bajaj, çelik gövde 12 inç alaşım jantlar üzerinde ilerlediğini görüyoruz.

Chetak’ın Eco modunda 95 km yol aldığı söylenirken, Sport modunda 85 km menzile sahip. Suya dayanıklı IP67 değerinde bataryaya sahip elektrikli scooter, suya yarım saate kadar dayanabiliyor. 60-75 km / sa ulaşan araç bu noktada diğer elektrikli scooter’larla rekabet edebilecek durumda.

Vespa ilhamlı Chetak, Hindistan için  2 bin dolarlık fiyat etiketiyle oldukça premium bir araç olarak kalıyor. Ancak Avrupa ve Amerika pazarında Vespa benzeri tasarımı ile bu fiyat etiketi pek sorun olmayacak gibi duruyor. Peki neden böyle diyoruz? Çünkü Piaggio’nun kendi elektrikli Vespa’sı olan Vespa Elettrica, 7 bin ABD Dolar’ına yakın bir fiyatla satışa sunuluyor. Bu nedenle 2 bin dolar oldukça düşük bir rakam oluyor.

Vespa tutkunlarını heyecanlandırıcak bu araç, Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli olmasa da ilerleyen günlerde detaylar ortaya çıktıkça sizlere aktaracağız.

2 saatte şarj olan elektrikli bebek arabası geliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz