VK dışında hiçbir sosyal medya ağı Türkiye’de temsilcilik belirlemedi

0
621 Okunma
VKontakte (VK)

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde TBMM tarafından bir yasa kabul edildi. Bu yasa ile günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye’de en az bir temsilci bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca kişilerin de iletişim bilgilerine doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verilmesi şartlar arasında. Fakat Sosyal Medya Yasası kapsamında Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformlarına, Türkiye’de temsilci bulundurmaları için verilen süre dün doldu. Sadece Rusya’nın sosyal medya platformu VKontakte (VK) temsilci atadı.

Sadece VKontakte (VK) temsilci atadı

Bu süreçte sadece Rusya’nın Facebook benzeri sosyal medya platformu VKontakte‘nin (VK) yasal temsilci atadığı öğrenildi. 10 milyon TL para cezası alan sosyal medya platformları, bir ay sonrasında ise bu ceza 30 milyon TL’ye yükseltilecek. Eğer temsilci belirlemezlerse bu kez, Türkiye’deki reklam verenler bu sosyal ağlara reklam veremeyecekler. Tüm bu cezalara rağmen yeni bir gelişme yaşanmaz ise sosyal ağların internet bant genişliği önce yüzde 50, sonra da yüzde 90’a kadar düşürülecek.

VKontakte uygulaması nedir?

Rusların Facebook’u olarak anılan VK, benzer özellikler göstermesiyle biliniyor. En çok Rusya, Ukrayna gibi ülkelerde yoğun bir şekilde kullanılan VK, dünya genelinde 20. sırada yer alan bir kullanılan sosyal ağ. Hatta alternatif sitelerden birisi olarak gösteriliyor. Kendine özgü özellikleri de bulunan platformun tam adı VKontakte.

TikTok Sony Müzik ile anlaştı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz