Wellbees, dünya çapındaki programa giren 20 girişimden biri oldu

0
106 Okunma

Birleşmiş Milletler, beş yıl önce yoksulluğu ortadan kaldırmak, dünyayı korumak, insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için 17 maddelik Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) programını açıkladı. SKA’nın üçüncü maddesi olan Sağlık ve Esenlik konusunda çalışmalar sergileyen Wellbees, bu kapsamda dünya çapında önemli bir programa kabul edildi.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çözümler üreten girişimcileri bir araya getiren 1MillionStartups platformunun Kadın Kurucular 1MillionStartups Programı”na katılan Wellbees, her yıl yüzlerce başvuru alan programa kabul edilen 20 girişimden biri oldu.

İnsan kaynakları teknolojileri ve çalışan esenliği için yeni girişimler gelecek

Program hakkında bilgi veren Wellbees Kurucusu Melis Abacıoğlu şu açıklamayı yaptı: 

“Kadın Kurucular 1MillionStartups Programı, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda gerçek hayattaki sorunlara çözümler üreten girişimleri ve girişimcileri bir araya getiriyor. Programa katılabilmek için girişimin en az bir kadın kurucusunun olması, küresel pazarlarda büyüme potansiyeli gibi kriterler de dikkate alınıyor. Dünyanın her yerinden yüzlerce başvuru yapılan bu programa kabul edilmek, benzer fikirlere ve amaçlara sahip girişimcileri kapsayan bu ilham verici topluluğun bir parçası olmaktan dolayı heyecan ve mutluluk duyuyoruz.”

Wellbees olarak sosyal etki odaklı ölçümler yaptıklarını ifade eden Abacıoğlu şöyle devam etti:

“Bu program ile insan kaynakları teknolojileri ve çalışan esenliği odağında hem girişimimizi hem de ürünlerimizi geliştireceğiz. Aynı zamanda programda elde ettiğimiz deneyimleri, Türkiye’de iş birliği yaptığımız İK profesyonelleri ile paylaşma fırsatı bulacağız. Öte yandan platform aracılığıyla yapacağımız görüşmeler sayesinde özellikle büyüme planlarımız arasında yer alan İngiltere pazarını derinlemesine inceleyeceğiz.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz