WhatsApp, 15 Mayıs’dan sonra olacakları duyurdu!

1
224 Okunma
WhatsApp, 15 Mayıs'dan sonra olacakları duyurdu!

Gizlilik sözleşmesi sebebi ile tüm dünyanın gündemine oturan WhatsApp için beklenen tarih neredeyse geldi. Geçtiğimiz hafta paylaştığı “Hesapların silinmeyeceği” ifadesinden sonra şirket yeni bir duyuru yaptı. İşte 15 Mayıs sonrası sözleşmeyi kabul etmeyenlerin yaşayacağı kısıtlar.

WhatsApp uygulayacağı kısıtlamaları duyurdu

whatsapp

Aslında uygulama geçtiğimiz dönemler de Facebook ile veri paylaşımı yapıyordu. Fakat yeni sözleşme ile eskisinden daha fazla veri paylaşmayı hedefledi. Kullanıcılar tarafından büyük tepki toplayan bu haber için WhatsApp kısa süreli geri adım atmak zorunda kaldı. Sözleşme kabul tarihini 15 Mayıs olarak yenileyen mesajlaşma uygulaması için artık sayılı günler kaldı. Peki sözleşmeyi kabul etmeyenlere ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde hesapların silinmeyeceğinin haberini veren şirket; 15 Mayıs sonrası için hangi kısıtlamaların geleceğini duyurdu. Duyuruya göre ilk aşamada herhangi bir hesap kapatılmayacak veya silinmeyecek. Mesajlaşma servisini eskisi gibi kullanmaya devam edebileceksiniz. Fakat bir süre sonra uygulama için birtakım kısıtlamalar gelecek. Bir süre sonra onay vermeyen hesapların sesli ya da görüntülü çağrı alması kısıtlanacak. Bunu takip eden kısıtlamaların da ardından bir süre sonra uygulama kullanılamaz hale gelecek. Bu kesintilerin ne zaman yapılacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

WhatsApp alternatifi 4 mesajlaşma uygulaması

Kısaca eğer sözleşmeyi kabul etmezseniz zamanla WhatsApp uygulaması işlevini yitirecek. Şirket kullanıcılara yeni sözleşmesini bu şekilde kabul ettirmeye çalışıyor. Fakat kullanıcılardan gelen tepkiler her geçen gün daha da büyüyor.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz