WhatsApp çoklu cihaz desteğini geliştiriyor

0
82 Okunma

Kullanıcı tabanı 2 milyarı aşkın olan popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sonunda birden fazla hesap veya telefon numarası için çoklu cihazda oturum açmaya izin vereceğini duyurdu. 

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, duyuruyu hem Facebook hem de Instagram üzerinden yaptı. “Bugünden itibaren, aynı WhatsApp hesabına dört adede kadar telefonda giriş yapabilirsiniz” dedi.

WhatsApp artık kullanıcıların aynı hesabı 4 telefonda kullanmasına izin veriyor

WhatsApp’a göre bu işlevsellik, önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılar tarafından erişilebilir olacak ve aynı WhatsApp hesabına dört telefona kadar bağlanmalarına olanak tanıyacak. Ek olarak, kullanıcılar masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da WhatsApp Web’e giriş yapabilirler. Bu, bir telefonda ve beraberindeki birçok masaüstü PC’de yalnızca bir WhatsApp hesabı kullanmanın önceki kısıtlamasına göre çok büyük bir gelişmedir.

Kullanıcılar, yeni dağıtımla mesajlarını diğer telefonlar da dahil olmak üzere cihazlar arasında senkronize edebilecek ve bu da, kapalı olsalar bile diğer cihazlardan uygulamaya erişmelerine olanak tanıyacak. WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme güvenliğini korurken mesajları cihazlar arasında senkronize etmek için yeni teknoloji geliştirmesi bunu mümkün kılıyor.

whatsapp-artik-kullanicilarin-ayni-hesabi-4-telefonda-kullanmasina-izin-veriyor-1

Firma, 2021’den beri sınırlı bir beta kullanıcı grubuyla çoklu cihaz uyumluluğunu test ediyor. Bu, WhatsApp’ın konuşmalar ve çağrılar için uçtan uca tam şifreleme yetenekleri nedeniyle zor bir görevdi.

Firmaya göre, bu yeni sistemin çalışma şekli, eşleştirilmiş her telefonun WhatsApp’a ayrı ayrı bağlanması ve kişisel mesajların, medyanın ve aramaların uçtan uca şifrelenmesini sağlamasıdır.

Birincil cihaz uzun bir süre kullanılmazsa, WhatsApp kullanıcısının hesabı, eşlik eden cihazlara otomatik olarak kilitlenir. Anlık mesajlaşma yazılımına göre, telefonları refakatçi cihaz olarak eklemek, kullanıcılar oturumu kapatmadan cihazlar arasında hareket edebilecekleri ve görüşmeleri kaldıkları yerden devam edebilecekleri için sohbet etmeyi kolaylaştıracaktır.

whatsapp-artik-kullanicilarin-ayni-hesabi-4-telefonda-kullanmasina-izin-veriyor-2

Kullanıcının küçük bir işletmesi varsa, fazladan çalışanları aynı WhatsApp Business hesabını kullanarak tüketicilere doğrudan telefonlarından yanıt verebilir.

Telegram ve Messenger gibi mesajlaşma servisleri, çok cihazlı mesaj senkronizasyonu sağlasa da, WhatsApp’ı ayıran temel bir özellik olan uçtan uca şifreleme desteğinden yoksundu. WhatsApp’ın yeni işlevselliği firma için büyük bir ilerlemeyi temsil ediyor ve müşteriler için daha da cazip bir mesajlaşma seçeneği sunuyor.

Ayrıca WhatsApp, tek seferlik kod kullanan cihazları bağlamak için yeni bir yöntem sunuyor. Telefonunuzla QR kodu taramak yerine, gelecekte daha fazla bağlantılı cihaz için erişilebilir olacak WhatsApp Web‘e cep numaranızı girerek artık tek kullanımlık bir kod edinebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz