Google uzun süredir kullanılmayan mesajlaşma hizmetini kapatıyor

0
135 Okunma

Google, muhtemelen çok uzun zamandır kullanmadığınız eski bir mesajlaşma hizmeti olan Talk’un fişini tamamen çekti. Google Talk, birkaç yıl önce kullanımdan kaldırıldıktan sonra bile oldukça uzun bir süre çalışır durumda kaldı, ancak bu resmi olarak bugün sona eriyor.

Anında mesajlaşma hizmeti Google Talk kapatıldı

Şirket bir blog yazısında, “Google Talk’u kapatıyoruz. 2017’de duyurduğumuz gibi, 16 Haziran 2022’de Pidgin ve Gajim de dahil olmak üzere üçüncü taraf uygulamalara verdiğimiz desteği sonlandıracağız” dedi. Ayrıca Pidgin ve Gajim dahil olmak üzere üçüncü taraf XMPP uygulamaları için desteğini bıraktığını bildirdi.

google-uzun-suredir-kullanilmayan-mesajlasma-hizmetini-kapatiyor-1

Google’a göre, 16 Haziran’dan sonra Chat’te oturum açmaya çalışan kullanıcılar bir hata mesajı alacak. Kişilerinizle sohbet etmeye devam etmek istiyorsanız, şirket Google Chat‘i öneriyor. Google, “Chat’in geliştirilmiş Spaces özelliği ile başkalarıyla daha kolay plan yapabilir, dosyalar üzerinde ortak çalışma yapabilir ve paylaşabilir ve görevler atayabilirsiniz” dedi. “Ayrıca, Gmail’de oluşturduğumuz güçlü kimlik avı korumalarına ve ekran okuyucu desteği gibi erişilebilirlik özelliklerine de sahipsiniz.”

Google Talk, 2005 yılında Gmail kullanıcıları için bir sohbet platformu olarak piyasaya çıktı. Google, kullanıcıları sonraki yıllarda kullanmaya devam edebilse de, 2013 yılında Talk’tan Hangouts‘a kullanıcı taşımaya başladı. 2017’de arama devi, klasik Hangouts sürümü çok uzun sürmeyecek olsa da Talk’tan Hangouts’a geçeceğini duyurdu. Bu yılın başlarında Google, Workspace hesaplarını Hangouts’tan Chat’e taşıyacağını duyurdu. Hangouts’un web portalı, geçişten sonra kullanıcılar için erişilebilir olmaya devam etse de, durum çok daha uzun sürmeyecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz