WhatsApp depolama alanını iyileştiriyor!

0
451 Okunma
whatsapp depolama, whatsapp

WhatsApp üzerinden yapılan sohbetlerde mesajlaşmanın yanında görüntü alışverişi de oldukça fazla yapılıyor. Böyle olunca uygulamanın depolama alanı da doluyor haliyle. Şimdilerde ise WhatsApp, depolama alanını doğrudan uygulamadan temizlemeyi kolaylaştırıyor. 

WhatsApp depolama yönetimi özelliğiyle geliyor

WhatsApp zaten depolanan medyayı temizlemek için temel işlevlere sahipti, ancak şimdi kullanıcılar tam teşekküllü veri yönetimine sahip olabilecek. Mobil uygulamayı sosyal hayatı dışında iş hayatı için de kullanan birçok kullanıcı var. Durum böyle olunca uygulamanın kullanımı da oldukça arttı ve çoğu kullanıcının depolama alanı da doğal olarak doldu taştı.

WhatsApp> Ayarlar> Depolama ve Veri> Depolamayı Yönet‘e gidildiğinde, öğeleri boyuta göre sınıflandıran ve dosyaları silmeden önce önizlemeyi sağlayan yeni bir arayüzle karşılaşılacak. Daha sonra silinmesi istenmeyen dosyaları korumak için birden fazla öğe seçilebilir.

Yeni özellik ayrıca medyayı “5MB’den büyük dosyalar” ve “birçok kez iletilmiş” dosyalar şeklinde iki kategoriye ayıracak. Dahası, telefonun depolama alanı azaldığında WhatsApp’tan bazı medya dosyaların silinmesini isteyen bir uyarı görüntüleyecek. Yeni özelliğin bu hafta tüm kullanıcılara sunulacağı tahmin ediliyor.

WhatsApp arşiv için yeni özellik: “Tatil Modu”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz