Meta WhatsApp mesajlarınızı dolandırıcılara karşı koruyacak!

0
243 Okunma

Sosyal medya kullanımı günümüzde her geçen gün artıyor. Buna ek olarak popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp sayesinde günlük hayatımız da oldukça kolaylaşıyor. Ancak bu durum bazı tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Meta devrim niteliğinde bir gelişmeye imza attı. Artık Meta, WhatsApp mesajlarınızı sürekli olarak spam mesaj gönderen dolandırıcı numaralara karşı koruyacak. Şirket bunun için bir dizi önlem geliştirdi. İşte detaylar…

Artık dolandırılmaya son: WhatsApp dolandırıcı mesajlarını engelleyecek!

WhatsApp neredeyse herkesin kullandığı popüler bir mesajlaşma platformu Hal böyle olunca da dolandırıcıların radarından çıkmıyor. Hafta sonu WhatsApp, platformdaki resmi hesabı sayesinde dolandırıcı mesajlara karşı aldığı önlemi duyurdu.

Popüler mesajlaşma uygulaması artık kullanıcılara spam ile mücadele için kolay bir yol sağladı. Kilit ekranında bir spam mesajı belirdiğinde, kullanıcılar bildirime uzun basarak göndereni anında engelleyebilecek. Hatta buna ek olarak üzere bir dizi seçenek daha kullanıma sundu.

Bluesky rekora imza attı!

Kullanıcılar bir kişiyi bildirmek isterlerse, WhatsApp ikinci bir istem sunarak açılacak. Pencerede “Engelle” seçeneğine basmadan önce “Kişiyi bildir” kutusunu seçmelerine imkan tanıyacak. Bu kolaylaştırılmış süreç sayesinde dolandırıcıları engellemek oldukça kolay hale gelecek.

Ayrıca uygulamanın menülerinde ve sohbetlerinde gezinme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu sayede WhatsApp, kullanıcılara zaman tasarrufu sağlıyor. Kolay arayüzü sayesinde de her yaştan kullanıcısı bulunan sosyal medya platformu, kullanım kolaylığı sunacak.

Buna ek olarak, WhatsApp, halihazırda kullanıcıları bilinmeyen gönderenlerden gelen mesajlara karşı uyarıyor. Ayrıca doğrudan bildirimden kişi ekleme veya engelleme seçenekleri sunuyor.

Peki siz WhatsApp üzerinden dolandırıcı mesajı aldınız mı? Siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın!

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz