WhatsApp güvenliği arttıracak yeni bir özelik test ediyor

2
149 Okunma

En popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp yeni bir özellik test etmeye başladı. Yeni özellik ile birlikte Google Drive’a yedeklediğimiz mesajların güvenliği artacak. Artık yedeklenen mesajlarımız uçtan uca şifreleme ile korunacak. Üstelik tek yenilik bununla da bitmiyor. Özelliğe ek olarak Android tarafında kısa zaman da ara yüz değişikliği de olacak.

En çok kullanılan mesajlaşma uygulaması açıklandı

WhatsApp Google Drive yedekleri için güvenliği arttırıyor

Birçok özellik ve yeniliğin haberini aldığımız WeBetaInfo; yeni bir WhatsApp haberi ile karşımızda. Habere göre Android cihazlar için Google Drive yedeklemesi artık daha güvenli olacak. Halihazırda kullandığımız Google Drive yedeklemeleri, mesajlar gibi uçtan uca veya herhangi bir şifre yöntemi ile korunmuyordu. Yeni özellik ile artık yedeklediğimiz mesajları şifreleyebileceğiz. Henüz test edilen bu özellik kullanıcılar için bir zorunluluk değil. Yani bu özelliği kendi isteğinize bağlı olarak aktifleştireceksiniz. Fakat bu özellik Google Drive’da yer alan mesaj geçmişi ve medyanızı yetkisiz erişimlere karşı koruyacak.

Whatsapp yeni güvenlik

Özelliğin aktif edilmesi ile birlikte Android kullanıcılarında bir ara yüz değişikliği yaşanacak. Bu değişikliğin sebebi ise sohbet yedeklerinizin şifrelenip şifrelenmediği ile ilgili bilgi verecek. Aynı zaman da mesajlardaki yedekleme boyutunuz da görünebilecek. Güvenliğin arttırılması için şifre doğrulama işlemlerinde telefon numarası da kullanılacak. WhatsApp henüz bu özelliği ne zaman kullanıcılara sunacağı ile ilgili bir bilgilendirme yapmadı. Fakat yeni gelen özelliğin kullanıcılar tarafından olumlu karşılanması bekleniyor. Sadece kişisel hesaplar değil profesyonel hesaplarında bulunduğu platformda böyle bir güvenlik tedbiri bir çok kullanıcının hoşuna gidecek.

2 YORUMLAR

  1. Bir şeyi burada belirtmek istiyorum WhatsApp’ın güvenlik sisteminin artması hiçbir şey ifade etmiyor, WhatsApp’ın kendinden bizi kim koruyacak asıl soru bu olmalı….

  2. Mesele WhatsApp’ın güvenliğini artırması değil istediği kadar arttırsın asıl mesele bize WhatsApp’ın kendinden kim koruyacak….
    Asıl bu korumayı da sözleşme ile elimizden alıyorlar sözleşme gelirse asla kabul etmeyeceğim Telegram veya Signal bu konuda işimi görür

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz