WhatsApp mı Telegram mı? Hangisi en iyi?

0
599 Okunma
WhatsApp mi Telegram mı

Dünyanın en çok kullanılan sohbet uygulamalarından ikisini, WhatsApp Messenger ile Telegram’ı karşılaştırıyoruz. Birbirine göre farklı olumlu ve olumsuz yönlere sahip olan bu iki uygulamanın az bilinen bazı özelliklerini de bu videoda anlattık…

Telegram mı yoksa WhatsApp mi? İşte yanıtı

Bir sohbet uygulamasından öncelikli olarak aradığınız özellikler neler? Herkes tarafından kullanılması yani dilediğiniz zaman dilediğiniz kişeye ulaşabilmek mi? Kişisel verilerinize sahip çıkıldığına emin olmak mı? Gizlilik mi yoksa kullanıcı deneyi mi? Ölçütünüz ne olursa olsun şu ana kadar tüm bu öncelikleri tek bir uygulamaya sığdırabilen sınırlı sayıda mobil sohbet uygulaması var. Bunlardan biri Telegram diğeri ise WhatsApp. Telegram’ın Rusya, WhatsApp’inse ABD merkezli hizmetler olması da rekabeti biraz olsun kızıştırıyor elbette ama bu iki uygulamayı gerçekten rakip yapan şey özellikleri.

Telegram, WhatsApp’e kıyasla daha fazla ek özellik ve esneklik sunabilen, gizlilik ayarları ile dilediğiniz herkesle daha rahat iletişime geçebildiğiniz bir uygulama. WhatsApp ise sahip olduğu milyonlarca kullanıcı ile iletişime geçeceğiniz kişinin bir hesabının mutlaka bulanabileceği bir platform. Peki biz tüm bu faktörlerin hangilerini önemsiyoruz. Kullanıcılar bu iki uygulamanın hangisi kullanmayı tercih etmeli? İki uygulama arasındaki farklar neler? İşte tüm bu soruların yanıtlarını tek bir videoda topladık. İyi seyirler:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz