WhatsApp’tan yeni ‘kaybolan fotoğraf’ özelliği

0
379 Okunma

WhatsApp, yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Hareketli çıkartmalar ve sessiz video özelliğinin ardından platform, sohbetteki fotoğrafların kendi kendine kaybolmasını sağlayan yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

WhatsApp’a kendi kendini yok eden fotoğraflar geliyor

WhatsApp sızıntılarıyla tanınan WABetaInfo tarafından keşfedilen bu yeni özellik sayesinde, gönderilen fotoğraflar kendi kendini yok edecek. WhatsApp geçtiğimiz aylarda kendini imha eden mesajlar özelliğini kullanıma sundu. Bu kez kendi kendini yok eden fotoğraflar hayatımıza girmiş olacak.

Yeni özelliğin yayınlanmasıyla birlikte, fotoğraf gönderme sayfasında bir buton yer alacak. Bu butona dokunan kullanıcılar, kaybolan fotoğraf özelliğini aktif edecek. Kaybolan fotoğraf özelliği ile karşı tarafa gönderilen fotoğraflar, sohbetten çıkıldığı an silinmiş olacak. Ancak özelliğin can sıkan bir noktası bulunmakta; özellik, ekran görüntüsü ve ekran videosu almalarına engel olamıyor. Yani gönderdiğiniz fotoğraf tek seferlik görüntülenmesini isteseniz bile karşı taraf ekran kaydı aldığında dilediği zaman o fotoğrafı görüntüleyebiliyor. Şimdilik sadece Android üzerinde test edilen bu özelliğin önümüzdeki ay hem Android hem de iOS kullanıcılarına sunulması beklenmekte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz