WhatsApp veri politikasında geri adım attı

0
152 Okunma
Whatsapp ihbar özelliği 1

15 Mayıs itibariyle sözleşmeyi kabul etmeyen WhatsApp kullanıcılarını yeni bir dönem bekliyordu. Uygulamanın zamanla işlevini yitirmesi beklenirken WhatsApp’tan bir geri adım geldi. The Verge‘in haberine göre uygulama aynen kullanılmaya devam edecek.

WhatsApp sonunda geri adım attı

 

WhatsApp, 15 Mayıs'dan sonra olacakları duyurdu!

 

Gizlilik politikasının değişmesiyle neredeyse yıl başından beri gündemde olan mesajlaşma platformu; sözleşme kabul tarihini 15 Mayıs’a ertelemişti. Bu zamana kadar kararlılığını koruyan ve konuyu yumuşatmaya dair açıklamalarda bulunan WhatsApp sonunda geri adım attı. WhatsApp sözcüsü The Verge’e yaptığı açıklamada; “Şirketin yetkililer ve gizlilik uzmanlarıyla yaptığı görüşmelerin ardından yeni gizlilik politikasını kabul etmeyen kişiler için uygulamanın işlevselliğini sınırlamamaya karar verildi.” ifadelerine yer verdi. Konu ile ilgili henüz detay vermeyen mesajlaşma platformunun ilerleyen süreçte buna bağlı kalıp kalmayacağı bilinmiyor.

Twitter ifade özgürlüğü konusunda endişeli

Daha öncesinde sunmayı planladığı kısıtlamalar ile sözleşmeyi zorla kabul ettirmeyi hedefleyen mesajlaşma platformu; yeni yapılan açıklamanın süresiz bir durum olduğunu vurguladı. Bunun ne kadar sürekli olacağı ise bilinmiyor. Bunlara ek olarak ayrıca WhatsApp, sözleşmenin kabul edilmesi için zaman zaman bildirim göndereceğini de ifade etti. Fakat kabul etmemeniz durumda kullanım da her hangi bir kısıtlama olmayacağını da belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz