Whatsapp o özeliğini Web için getiriyor!

1
351 Okunma

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp her geçen gün kendini yenilemeye devam ediyor. Kullanıcıların platformda daha keyifli vakit geçirebilmesi için Whatsapp, yeni güncellemeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Gelen yeni bilgilere göre şirketin mobil uygulamasında bulunan bir özelliği artık bilgisayar üzerinden kullanılabilen Web platformuna geliyor. İşte detaylar…

Nihayet Web için Sohbet Kilidi özelliği geliyor!

Whatsapp uygulaması kendini güncellemeye devam ediyor. Bu aralar özellikle arayüzü üzerinde yenilikler yapan platform, şimdi de bilgisayar üzerinden giriş yapılabilen Whatsapp Web için kolları sıvadı. Meta’nın hali hazırda mobil uygulamasına getirdiği Sohbet Kilidi özelliğini bu sefer de Web’e getirmek için çalışmalar yaptığı ortaya çıktı.

Sohbet kilidi web

Sohbet Kilidi özelliği mobil için kullanıcılarına istedikleri sohbeti kilitleyebilme yeniliğini sunmuştu. Böylelikle bu özellik sayesinde sohbete erişmeye çalışan yabancı kişilere karşı bir önlem oluşturulmuştu.

Nihayetinde gizlilik esas alınarak geliştirilmiş bu yenilik, Web kullanıcılarına da sunulacak. Fakat şu an için ne yazık ki fazla bir detay yok. Yani Web üzerinden yapılan girişlerde Sohbet Kilidi’nin nasıl açılacağı henüz bilinmiyor. Mobil versiyonda kilitli sohbetlere erişim için yüz taramasının yahut parmak izi kilidinin doğrulanması gerekiyordu. Bu bağlamda her bilgisayarlarda parmak izi ya da yüz taraması bulunamayacağı için parola girişi istenmesi muhtemel.

Sohbet kilidi web

Whatsapp Web uygulamasına bu güncelleme ne zaman gelir sorusunun şu anlık net bir cevabı yok. Ancak bazı tahminlere göre önümüzdeki aylarda kullanıcılar Web üzerinden yaptıkları sohbetlerinde Sohbet Kilidi’ni kullanabilir.

Whatsapp’ın bu çalışmaları dışında bazı kaynaklara göre yeni bir güncelleme üzerinde durduğu da söyleniyor. Buna göre artık insanlar Whatsapp’ta herhangi bir hesap açmaya gerek duymaksızın mesajlaşabilecek.

Sohbet kilidi web

Aynı zamanda uygulamanın platformlar arası mesajlaşmaya olanak sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığı da söylentiler arasında yer alıyor. Yani bu bağlamda Whatsapp hesabı olmayan ancak Telegram hesabı bulunan bir kişiye mesaj yollanabilecek.

Kendi WhatsApp çıkartmalarınızı oluşturabileceğiniz uygulamalar

Ancak bahsedilen bu iki özelliklerin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu belirtmek gerekiyor. Peki siz bu haber hakkında ne düşüyorsunuz? Yakın zamanda gelmesi beklenen bu yeniliği kullanacak mısınız? Görüşlerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz