WhatsApp Web vs WhatsApp Masaüstü uygulaması: Hangisini kullanmalısınız?

0
230 Okunma

Şu anda dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olarak sıralanan WhatsApp’ın tanıtıma ihtiyacı yok. Uygulama hem mobil hem de bilgisayarda kullanılabilir. Ancak mobil cihazlardan farklı olarak WhatsApp bir bilgisayarda iki farklı şekilde kullanılabilmekte bunlar: WhatsApp Web ve WhatsApp Masaüstü. Her ikisi de bir PC’de WhatsApp’a erişmek için etkilidir, ancak hangisini kullanmalısınız ve neden?

WhatsApp Web ve WhatsApp masaüstü arasındaki fark nedir?

Özellikle operasyonda ikisi arasında çok az fark olduğunu söylemek yanlış bir tahmin olmayacaktır. Nasıl kurulacağı, nasıl iletişim kurulacağı ve dosyaların nasıl gönderileceği gibi diğer işlevlerin çoğu benzerdir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, WhatsApp web’e bir web tarayıcısı üzerinden erişilirken, WhatsApp masaüstünün bir masaüstü bilgisayara yüklendikten sonra çalışmasıdır. Diğer önemli fark ise arama yapmaktır.

WhatsApp Web, mobil uygulamada sahip olduğunuz her şeyi yansıtsa da tek tek kişilerle sesli ve görüntülü arama yapmanıza izin vermezAncak web versiyonunda Messenger Rooms özelliği ile görüntülü grup görüşmeleri yapabilirsiniz. Bir oda oluşturduğunuzda, bağlantıyı grup görüntülü sohbetine davet etmek istediğiniz kişilerle paylaşmanız yeterlidir. 

whatsapp-web-vs-whatsapp-masaustu-uygulamasi-hangisini-kullanmalisiniz-1

Hangisini kullanmalısınız?

Yoğun bir WhatsApp kullanıcısıysanız, WhatsApp Masaüstü istemcisini yüklemek daha mantıklıdır. Birincisi, üretkenliğinizi artırmanıza yardımcı olabilecek klavye kısayollarına erişebilirsiniz. İkincisi, WhatsApp Masaüstü daha az bellek tükettiğinden, PC’nizin diğer işlemleri çalıştırmak için yedek RAM’i olacaktır. Son olarak, WhatsApp Masaüstü zamandan tasarruf sağlar ve kullanışlıdır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz