WhatsApp yeni bir güvenlik güncellemesi üzerinde çalışıyor

0
88 Okunma
Whatsapp

Güvenlik konusunda bir süredir tepki toplayan WhatsApp yeni bir özellik haberi ile gündemde. Kişisel sohbetlerinizi yedeklerken şifrelemenize imkan tanıyacak olan bu özellik, mesaj geçmişinizin diama güvende kalmasına da imkan tanıyacak.

WhatsApp yedeklenmiş sohbetleriniz için şifreleme çözümü

whatsapp

WABetaInfo tarafından Twitter üzerinden sızdırılan bu bilgi hakkında henüz WhatsApp’tan resmi bir açıklama gelmedi. Elde edilen bilgilere göre WhatsApp sohbetlerini yedeklerken artık şifreleyebileceğiz. 3. tarafa tamamen kapalı bu güvenlik yöntemi ile mesaj yedeğimiz daima güvende kalacak Fakat eğer şifreyi unutur veya yanlış girerseniz “Şifremi Unuttum” seçeneği sunulmayacak. Daha önce de hakkında duyumlar yapılan bu özellik hakkında WABetaInfo tarafından atılan tweet şu şekilde;

Tamamen size özel olan bu şifre WhatsApp tarafında da kaydedilmeyecek.  Bu özellik herhangi birinin yetkisiz olarak sohbet yedeğine ulaşmasına engel olacak. Güvenlik konusunda kullanıcılarından tepki alan platform; bir süredir yaptığı güncellemeler ile pazardaki rakiplerine kaptırdığı yeri yeniden almak istiyor.

Henüz WhatsApp tarafından bir açıklama yapılmadı. Fakat WABetaInfo, daha önceden WhatsApp’ın yeni özellikleri hakkında çeşitli haberler yapmış; özellik kısa sürede ortaya çıkmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz