WhatsApp yeni özelliği ile gündemde

0
89 Okunma

WhatsApp şüphesiz en popüler mesajlaşma platformlarından biridir. Meta daha önce uygulamada Meta Avatarlar ve daha fazlası gibi birkaç yeni özellik içeren bir güncelleme yayınlamıştı. Platform şu anda kullanıcıların belirli sohbetleri kilitlemesine izin verecek yeni bir özellik eklemek için çalışıyor. Bu, kullanıcıların tüm uygulama yerine özel sohbetleri kilitlemesine olanak tanır.

WhatsApp yakında bireysel sohbet kilidi özelliği ekleyecek

WhatsApp gelişmelerini (v2.23.8.2) izleyen bir web sitesi olan WABetaInfo’ya göre, bu özellik Android için WhatsApp’ın en son beta sürümünde tespit edildi . Kişi veya grup bilgileri ekranında, kullanıcılar belirli sohbetleri ve grupları kilitleyebilecek. Bir sohbet kilitlendiğinde, kendi bölümüne aktarılır ve yalnızca kullanıcının parmak izi veya şifresi kullanılarak görüntülenebilir.

Ayrıca bu özellik, korumalı bir sohbette alınan medya dosyalarının cihazın galerisine otomatik olarak kaydedilmesini önleyerek gizli resim ve videoların başkaları tarafından görülmemesini sağlar. Ayrıca, birisi uygun kimlik doğrulaması olmadan kilitli bir görüşme açmaya çalışırsa, sohbeti görmeden önce temizlemesi istenir.

whatsapp-yeni-ozelligi-ile-gundemde-1

Şu anda geliştirme aşamasında olan işlevsellik, tartışmalarını meraklı gözlerden gizli tutmak isteyen kullanıcılar için ekstra bir koruma ve gizlilik katmanı ekleyecek.

Özelliğin gelecekteki bir WhatsApp sürümüne dahil edilmesi muhtemeldir, ancak resmi bir onay veya çıkış tarihi verilmemiştir. Yetenek, WhatsApp‘ın halihazırda kullanıcıların tüm uygulamayı biyometrik kimlik doğrulama ile kilitlemesine izin veren mevcut güvenlik özelliklerine eklenecek.

WhatsApp sürekli olarak yeni özellikler ekliyor ve sesli sohbet, mesajları düzenleme, kısa video mesajları, kaybolan mesajlar ve daha fazlası gibi platformlarını geliştiriyor. Platformun dünya çapında 2 milyardan fazla kullanıcısı var ve dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri. Yeni özelliği test etmeye istekli misiniz? Lütfen aşağıya kendi kelimelerinizle bir yorum bırakarak bize bildirin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz